Hekimlik, insan yaşamıyla bağlantılı bir meslektir

Hekimlik, insan yaşamıyla bağlantılı bir meslektir

HEKİMLİK ZOR VE SORUMLULUK İSTEYEN BİR MESLEK

Hekimlik, insan yaşamıyla bağlantılı bir meslektir

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Hekimlik, insan yaşamını konu alan bir meslektir. Yaşatma ve iyileştirme sorumluluğu, bu mesleğin temelinde, özünde yer alır. Bu yönü, hekimliği, belki de en zor ve sorumluluğu en ağır mesleklerden birisi haline getirir? dedi.

HEKİMLİK ZOR VE SORUMLULUK İSTEYEN BİR MESLEK

14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile ilimizde çalışan sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramını kutlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, hekimlik mesleğinin çok zor bir görev olduğunu ifade ederek ?Bilindiği gibi, biz hekimler olarak, mesleğimizi icra etmeye, bir yeminle başlarız. Bu yemin, uzun tıp eğitimi boyunca belki de binlerce kez tekrarlanan bir sorumluluğun, aslında bir kez daha ve daha güçlü bir biçimde hatırlatılması ve ikrarıdır. Bu yemini edip göreve başlayan her hekim, hiçbir ayrım gözetmeden, bütün insanlara, sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, sabırla, özveriyle hizmet sunmayı taahhüt etmiş olur.?

GÖZYAŞINI DİNDİRMEYE ÇALIŞIR

Hekimlik yaşamı boyunca da bu taahhüdünü yerine getirmek için didinir, gayret eder, bazen gözyaşlarını içine akıtarak insanımızın gözyaşını dindirmeye çalışır. Hastalarımızın en değerli varlıklarını, en mahrem sırlarını teslim ve emanet ettikleri biz hekimler ve sağlık çalışanları, mesleğimizin gerektirdiği yüksek ahlak, fedakârlık gibi hassasiyetlere ve özelliklere sahip olmanın ve bunları geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Dünyanın en zor ama en onurlu ve en kutsal işini yaptığımızın bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı´nı tebrik ediyor, insanımızın sağlığı adına ortaya koydukları samimi çabalar için kendilerine şükranlarımı sunuyorum? dedi.

HABER: ERSİN ATASAYAR



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ