Hedefimiz, daha yeşil bir Kırıkkale

Hedefimiz, daha yeşil bir Kırıkkale

BAŞKANLA BELEDİYE ÇALIŞMALARINI KONUŞTUK

Hedefimiz, daha yeşil bir Kırıkkale

Göreve geldikleri günden bu yana geçen 3 yıllık sürede vaatlerini yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ?Batıda, belediyeciliğin ölçüsü, açılan yeşil alanlardır. Biz de Kırıkkale´mizde yeşil alanların sayısını çoğaltan bir belediyecilik anlayışını oturtmak istiyoruz. Hedefimiz, daha yeşil bir Kırıkkale? dedi.

BELEDİYE ÇALIŞMALARINI KONUŞTUK

Dün birinci bölümünde, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın Referandum hakkındaki görüşlerine yer verdiğimiz röportajımızın ikinci bölümünde Belediye Hizmetleri hakkında sohbet edip gelişmeler hakkında bilgi aldığımız Saygılı, ana hedeflerinin halka daha yeşil ve yaşanabilir bir Kırıkkale sunmak olduğunu bildirdi. Kırıkkale Belediyesinin üç büyük ve önemli borç kalemi olduğuna da dikkat çeken Başkan Saygılı şöyle konuştu: ?Bunlar personele olan borçlar, esnafa olan borçlar ve devlete olan borçlar. Geldiğimiz günden itibaren personele bizim 1 TL borç bırakmadık. Öte yandan esnafa da 1 TL borcumuz kalmadı. Devlete olan borçlarımızı da yapılandırdık düzenli olarak ödemelerimizi yapıyoruz.?

MUTLAKA YENİ BİR KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ

En büyük hedeflerinden olan, ancak henüz başlayamadıkları işlerin başında yeni bir Kültür Merkezi, yeni bir Kongre Merkezi olduğunu ifade eden Saygılı, ?Ama bunun için de daha zamanımız var. En kısa zamanda bu planımızı da mutlaka gerçekleştirip Kırıkkale halkının hizmetine sunacağız? dedi. ?Ama bizim birinci önceliğimiz tren yoluyla ilgili üç kavşak sözümüzü yerine getirmek? diyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ?Amacımız, Kırıkkale halkının ayağı ya da aracının lastiği raylara değmeden şehrin iki yakası arasında gidip gelsin. Hedeflediğimiz bu üç tren geçidi projemizden bir tanesi olan Bahçelievler Yaya Geçidi yapıldı ve diğerlerinin de inşaatı başladı.?

TREN GEÇİTLERİ VE KAVŞAKLAR ÇOK ÖNEMLİ

?Bunlar arasında en önemli olanlarından Yenimahalle Hemzemin Üst Geçit Projesine başladık. Ayakları dikilmeye başladı. Bittiği zaman eski Rektörlük Geçidini tamamen iptal edeceğiz ve bu bölgedeki trafiği, hem de ışıksız bir şekilde rahatlatacağız. Bizim için bir de Karşıyaka Kavşağı Projesi var ki, Kırıkkale´nin prestij projelerinden birisi olacak. Kalabalığın çok olduğu bu kısım için Devlet Demiryolları Genel Müdürü ile konuştum. Nisan ayının sonunda ya da Mayıs ayının başına doğru bu önemli kavşağın ihalesi yapılıyor? şeklinde konuştu.

HÜKÜMET KONAĞININ YERİ, YEŞİL ALAN VE OTOPARK OLUYOR

Hükümet Konağının yıkılmasıyla birlikte oluşacak boşluğun büyük bir kısmının yeşil alan olarak düzenleneceğinin de altını çizen Saygılı, asıl hedeflerinin Kırıkkale´yi yemyeşil bir şehir haline getirmek olduğunu ifade etti. Kalan kısmın otopark olarak değerlendirileceğinin de müjdesini veren Başkan Saygılı, Hükümet Konağından kalan boş arazinin bir kısmı, eski Kömür Tevzi ve Kırıkkale Lisesinin karşı tarafına inşa edilecek olan otoparklarla Kırıkkale´nin bu sorununa da büyük oranda çözüm bulunacağını kaydetti. Yaklaşık 800 araçlık bir kapasiteye sahip olacak bu üç otopark sayesinde şehir merkezindeki caddelerin de rahat bir nefes alacağını söyleyen Saygılı, ?Kırıkkale bu dertten de en kısa zamanda kurtulacak? dedi.

İZMİR CADDESİ, TİCARİ POTANSİYELİNE YAKIŞIR BİR GÜZELLİĞE KAVUŞTU

İzmir Caddesinin, içeriğine ve ticari potansiyeline yakışır bir güzelliğe kavuştuğunu belirten Saygılı, ?Bu caddeyi yeniden inşa ederken, tadilatın yapıldığı zamandan tutun da kaldırımların yüksekliğine varıncaya, caddenin araç yolunun genişliğine kadar esnafla istişare ederek yaptık. Şehrimizin en önemli ticari mekânının güzelliği bizim için elbette önemlidir? diye konuştu.

SAMSUN BULVARI YENİDEN ALPARSLAN TÜRKEŞ ADINI ALDI

Mustafa Pekdoğan döneminde Alparslan Türkeş Bulvarı olarak değiştirilen Samsun Bulvarı´nın adının Veli Korkmaz´ın göreve başlamasıyla birlikte yeniden değiştirilen bulvarın isminin Belediye Meclisince alınan kararla Alparslan Türkeş Bulvarı olarak düzenlenmesi konusundaki sorumuz üzerine açıklama yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ?Sayın Pekdoğan döneminde bulvarın adının Alparslan Türkeş Bulvarı olmasına ilişkin bir Meclis kararı yoktu. Biz şu anda bu sohbeti yaparken Meclis toplantı salonunda arkadaşlar bunun kararını alıyorlar. Artık Bulvarın ismi Alparslan Türkeş olarak Meclis kararıyla tescillenmiştir? dedi. Alparslan Türkeş Bulvarının yanı sıra Alparslan Pehlivanlı ve Ağabey Pehlivanlı bulvarlarının tabela ve giriş taklarının da yenilendiğini açıklayan Saygılı, her üçü için oldukça şık ve tek tip birer tak (tabela) yapıldığını bildirdi.

KIRIKKALE´NİN ?CENTRAL PARK´I? GELİYOR

İnşaatına başlanmasıyla birlikte büyük bir hızla ilerleyen Şehir Parkı Projesiyle Kırıkkale´nin adeta bir ?Central Park´a? kavuşacağının altını çizen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ?Sayın Başbakanımızın Kırıkkale ziyaretinde de büyük takdir topladığımız bir proje oldu bu park. Zira büyük bir rant alanı olan bölgeyi yeşil alan olarak değerlendirmemizin büyük bir başarı olduğunu belirttiler? şeklinde konuştu.  

HEM KIRIKKALE HALKI, HEM MKE, HEM DE TABİAT BU İŞTEN ÇOK MEMNUN KALACAK

MKE´ye teslim edilecek olan evlerin yanı sıra, Belediye tarafından vatandaşa en uygun şartlarla satışa sunularak, çalışmaların masraflarının büyük oranda karşılanması beklenen konutlarla ilgili olarak da Emlak Konut ile görüşmelerin sürdüğünü bildiren Saygılı, Kırıkkale halkına yeşille çok katlı binaların bir arada sunulacağını belirtti. Alışılmışın dışında bir mimarinin ilk defa Kırıkkale halkının beğenisine sunulacağını da kaydeden Saygılı, ?Bu proje de sonuçlandıktan sonra hem Kırıkkale halkı, hem MKE, hem de tabiat bu işten çok memnun kalacak? şeklinde konuştu.

BAĞLARBAŞI, YENİ YERLEŞİM ALANI

Bağlarbaşı Projesinden de bahseden Saygılı, ?Bağlarbaşı Mahallesi bizim yeni yerleşim alanımız olacak? diye konuştu. Bir diğer önemli yerleşim alanının Terminalin karşısındaki boş alan olacağını da kaydeden Saygılı, şehrin doğusuna yönelik çalışmaların da en kısa zamanda başlayacağının müjdesini verdi. TOKİ´nin Yuva Mahallesi civarında yer belirlemeye çalıştığını kaydeden Başkan Saygılı, TOKİ ile birlikte belediyenin de bu bölgeye yönelik yatırımlarını olacağını bildirdi.

KIRIKKALE EVLERİ HİZMETE GİRİYOR

Biten projeler arasında en dikkat çekici olanlardan birisinin de Kırıkkale Evleri olduğunu belirten Saygılı, geçen hafta mekânların ihalesini yaptıklarını ifade etti. Önemli olanın bu mekânların dolu dolu olması ve verimli işlemesi olduğuna vurgu yapan Saygılı, bu yüzden ihaleyi olabildiğince şeffaf tuttuklarını, günler öncesinden billboardlara bile ilan verdiklerini, hatta ihaleye gelenlere fiyatları olabildiğince düşük tutup hem kendilerinin kazanıp hem de belediyeye kazandırmaları olduğunu söylediğini de beyan etti. Buna rağmen bir yıllığı peşin olmak üzere oldukça yüksek meblağlarla kiralanan mekânlardan kafeteryanın aylık 23 bin 500 TL´ye, restoranın ise aylık 7 bin 500 TL´ye kiralandığını bildirdi. En ucuz mekânın 800 TL´ye kiralandığına dikkat çeken Başkan Saygılı, ?Elbette bu ticari bir tercih. Kazanacaklarına inanmasalar bunca parayı vermezlerdi? diye konuştu. Kırıkkale Evleri içerisinde bulunan iki boş mekânın bir tanesinin Sergi Merkezi, diğerinin de Belediye Konukevi olarak değerlendirileceğini bildirdi.

BAHÇELİEVLER, SPOR VE REKREASYON BÖLGESİ

Bahçelievler Yürüyüş Yolu ve Rekreasyon Alanının da tamamlandığını hatırlatan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, kendisini de zaman zaman eşiyle birlikte buraya gidererek yürüyüş yaptığını, tespit ettiği eksiklik ve aksaklıklara da anında müdahale ettiğini ifade etti. Amacının, bu bölgenin Kırıkkale halkının kadınıyla erkeğiyle rahat bir şekilde spor yapabileceği bir alan olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Yürüyüş Yolu boyunca akan Çoruhözü Deresinin ıslahına yönelik çalışmaların da en kısa zamanda başlayacağını kaydeden Saygılı, bu yöndeki bilgilerin bizzat Bakan Veysel Eroğlu´na iletildiğini, uzmanların çalışmalara başladıklarını açıkladı.

GÜRLER, TARİHİ GÖRÜNTÜSÜNE DÖNÜYOR

Hâlihazırda devam eden en önemli projelerden birisini de Gürler Camii ve Civar Sokakların Güzelleştirilmesi olarak açıklayan Başkan Saygılı, ?Kırıkkale´de yerleşimin ilk gerçekleştiği mahalle olması hasebiyle tarihi vasfı da göz önünde bulundurularak bölgeyi otantik tarzda restore ediyoruz. Camimiz, Kırıkkale evleriyle aynı dış görünüşe sahip oluyor. Çevresindeki sokaklar trafiğe kapatılıp yalnızca yaya yolu olarak kullanılacak. Sokakların üst kısımları kamelya sistemiyle kapatılıyor. Çay Ocaklarıyla da görüştüm, plastik malzeme kullanmayacaklar. Tabureler, sehpalar hep hasırdan ve ahşaptan olacak. Hatta duruma göre Gürler İlkokulunun da cami tarafına bakan bahçe duvarları yıkılıp burada küçük çaplı bir meydan bahçe oluşturulacak? dedi.

KIRIKKALE HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYOR

Kırıkkale´nin her geçen gün daha da iyiye gittiğini kaydeden Saygılı, ?Amacımız daha iyi değil, en iyi? Daha güzel değil, en güzel? Göreve geldiğimizden bu yana belediyeyi kurumsal bir kimlik kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim için en önemli şey, belediyenin kurumsal bir yapıya oturması. Adamına göre değil herkese hizmet en büyük şiarımız? dedi.

?KIRIKKALE, KIRIKKALE´DE YAŞAYAN VE BU ŞEHRİ BENİMSEYENLERİNDİR?

Kırıkkale´nin var olma sebebinin MKE olduğuna da vurgu yapan Başkan Saygılı, Belediye çalışmalarının yanı sıra MKE´nin Kırıkkale´de atıl kalmaması, gelişmesi için ne gerekiyorsa destek olduklarını belirtti. ?Kırıkkalelilik? bilincinin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Saygılı, ?Kırıkkale, Kırıkkale´de yaşayan ve bu şehri benimseyenlerindir? diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Kırıkkale Evleri´nin ihale sürecinin tamamlandığını bildiren Başkan Saygılı, elde edilen kira bedeliyle, 1 milyon 550 bin TL´ye mal olan evlerin yaklaşık iki buçuk yılda kendi kendini amorti edeceğini bildirdi.

KAFETERYA YERİ                            : 23.150 TL

LOKANTA YERİ                               : 7.800 TL

ÇAY EVİ                                       : 7.000 TL

KAHVE EVİ                                   : 2.550 TL

BAZLAMA YERİ                              : 2.301 TL

HEDİYELİK EŞYA EVİ(1)                  : 2.250 TL

HEDİYELİK EŞYA EVİ(2)                  : 2.190 TL

GÜMÜŞÇÜ EVİ                               : 1.680 TL

KİTAP EVİ                                     : 1.010 TL

BAHARATÇI EVİ                              : 800 TL

TOPLAM                                       : 50.731 TL(AYLIK),

608.772 TL(YILLIK) 



ilhat
11.04.2017 22:19:08
önce olan parkları koruyun. hüseyin kahya parkını bina ile doldurdunuz. parklıktan çıktı. bir zamanlar eski sanayi kavşakta ali ihsan kalmaz parkı vardı. yerinde yeller esiyor. şehrin dışına park yapsanız ne yazar. mahallelerde bir karış yeşil alan yok. kırıkkale uydu fotograflarında kahverengi gözüküyor.

tarafsız
27.04.2017 21:34:51
Belediyecilik sadece park yapmak degilki başkan bu şehir ekonomik olarak da kalkınması gerek sürekli esnaflar kapanıyor çarşıda sürekli yenişehirde yeni kafeler esnaflar açılıyor ekonomik olarak eskiden daha iyiydik park tmm iyi bişey ama şehir göç veriyor ekonomik olarak kötü sevgi yolu meydandaki parkeler yerlerinden çıkmış böyle belediyecilik olmaz sadece bir yöne egilmemek lazım kırıkkalenin sorunları çok..

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü