Hedef, günlük 3 milyon!

Hedef, günlük 3 milyon!

TÜRKİYE’NİN MASKE ÜRETİM ÜSSÜ: KIRIKKALE

TÜRKİYE’NİN MASKE ÜRETİM ÜSSÜ: KIRIKKALE

Hedef, günlük 3 milyon!

Kırıkkale’de faaliyet gösteren atölyede, 24 saat esasına göre mesai yapan kursiyerlerin şu ana kadar yerli ve milli imkânlarla 25 milyon adet ürettiği cerrahi maskelerden 11 milyonunun Sağlık Bakanlığına gönderildiği belirtilirken, yeni günlük hedefin 3 milyon adet üretim olduğu kaydedildi.

Koronavirüse karşı başarılı mücadelesiyle dünyaya örnek olan Türkiye’de kısıtlamalar normalleşme süreci kapsamında azaltılırken, bir taraftan da Covid-19’a karşı en önemli önlemlerden biri olan maske üretimine de tüm hızıyla devam ediliyor.

Kırıkkale’de yerli ve milli imkânlarla Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan Cerrahi Maske Üretim Atölyesinde 24 saat esasına göre çalışan kursiyerler, 3 milyonluk hedeflenen rakama ulaşmak için gece mesaisi yapıyorlar. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığıyla şu ana kadar 11 milyon cerrahi maskenin Sağlık Bakanlığına gönderildiği belirtildi.

Maske üretimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Biz burada Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ortaya çıkan bir atölyede üretim gerçekleştiriyoruz. Bu atölyedeki makineler, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından üretilen yerli ve milli makineler. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) maske malzemesini temin ediyor, kursiyerlerimiz de üretiyor” dedi.

24 saat esasına göre çalıştıklarını belirten Tüfekçi, şunları kaydetti: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezi bünyesinde üretimi gerçekleştiriyoruz. Gece gündüz arı gibi çalışıyorlar. Yeni hedefimiz günlük 3 milyon üretim. Şu ana kadar 2.5 milyon hedefimizi tutturduk.”

“Sağlık Bakanlığının maske ihtiyacının yüzde 50’sini Kırıkkale karşılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi olarak Sayın Valimiz, Sayın Vali Yardımcılarımız, MKE Genel Müdürlüğü ile bu sistemi yürütüyoruz. Ülkemizin ve dünyanın geçirdiği bu salgın süresince bu mücadeleye payımız olmasından dolayı mutluyuz. Gurur duyuyoruz gerçekten ekibimizle birlikte çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede hem ülkemiz hem de tüm dünya bu salgından kurtulur” şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ