Hayvanların yaşam hakkını koruyalım

Hayvanların yaşam hakkını koruyalım

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, hayvanların yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması konusunda herkesi sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

HAYVANLARA SEVGİ GÖSTERELİM 

Kırbaş, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyada 1822 yılında Hayvanları Koruma Birliği, Türkiye`de de 1908 yılında Hayvanları Koruma Derneği`nin kurulduğunu hatırlattı. Derneğin kurulmasından itibaren sistemli ve düzenli olarak hayvanların sorunları ile ilgilenilmeye başlandığını dile getiren Kırbaş, "Hayvan haklarının önemi gittikçe artıyor. İnsanlar yıllardır hayvanlara karşı yapılan haksızlıkların farkına vararak onları korumak istiyorlar.”

HAYVAN HAKLARININ OLUŞUMU
“Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda`nın başkenti Lahey`de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu`nu oluşturdular. 1931 yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim`i Hayvanları Koruma Günü ilan etti" dedi. Kırbaş, Dünya Hayvanları Koruma Günü`nün önemine dikkat çekerek, hayvanların yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması konusunda herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye ve özverili bir şekilde davranmaya davet ettikleri kaydetti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ