Hayvancılara büyük destek

Hayvancılara büyük destek

Kırıkkale ili damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy, 2013 yılı Anaç Koyun Keçi desteklemelerinin Gıda Tarım Hayvancılı İl / İlçe Müdürlükleri ile yapılan çalışmalar sonucunda üyelere dağıtıldığını söyledi.

20 TL DESTEKLEME PARASI

Kırıkkale ili damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy, desteklenen anaç hayvan başın 20 tl olduğunu ve toplam 533 (beş yüz otuz  üç) Üyemize toplam 1.477.360.00 (bir milyon dört yüz yetmiş yedi bin üç yüz atmış lira) ödendiğini belirtti. Dağıtılan desteğin üyelerimizin mutlu ettiğini açıkladı. Ancak yeterli olmadığını belirtti. Yeni desteklemeler ve hibeler ile koyun keçi yetiştiricilerin daha iyi ve karlı bir işletmeler haline getirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Ulusoy, ayrıca bu yıl ilk defa sürü yöneticilerine “ sürü büyüklüğü toplam hayvan sayısı 500 (beş yüz) olan “ birliğimize üye sigorta primini yatıran yetiştiricilere Bakanlığımız tarafından sigorta desteği olarak 5.000.00 (beş bin) t.l. daha destekleme sağlanacağını ve bu şartları sağlayan yetiştiricilerimizin Gıda Tarım Hayvancılık İl / İlçe Müdürlüklerine veya Birliğimize müraacat etmelerinin gerektiğini belirtti.

 

ISLAH PROJELERİ

Ulusoy, birliğimizce yürütmekte olduğumuz 1.Halk Elinde Islah Projesi ve 2. Halk Elinde Islah Projesi çalışmaları bütün hızıyla devam ettiğini, Projenin özenli bir şekilde yürütüldüğünü, Anaç koyun ve kuzularının tartımlarının yapılıp verilerin büyük bir titizlikle kayıtlara alındığını, kaliteli, sağlıklı ve verimli bir Akkaraman Irkının elde edileceğini vurguladı. Bu projelerle Kırıkkale İlimizdeki küçükbaş hayvancılığın geliştiğini ve hayvan ırkının kaliteli hale geldiğini belirtti.2014 yılında bu iki projenin hak edişlerinin ileriki zamanlarda ödeneceği söyledi. Ulusoy, Birliğimizin her geçen gün büyüdüğünü ve yetiştiricilerimiz için bütün olanakları elimizden geldiğince sunup ihtiyaçlarını, isteklerini, sorunları gidererek azda olsa yetiştiricilerimiz için her zaman hizmete hazır olduklarını ve küçük baş hayvancılığı Kırıkkale İlimizde daha da ileriye taşıyacaklarını bildirdi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ