?Hayır? için çalışıyoruz

?Hayır? için çalışıyoruz

CHP İL BAŞKANI AHMET ÖNAL, MHP GENEL MERKEZİ İLE SEÇMENİNİN GÖRÜŞ FARKLILIĞI OLDUĞUNU VE SOKAKTAKİ MHP SEÇMENİNİN ?HAYIR´ OYU KULLANACAĞINI İDDİA ETTİ

CHP İL BAŞKANI AHMET ÖNAL, MHP GENEL MERKEZİ İLE SEÇMENİNİN GÖRÜŞ FARKLILIĞI OLDUĞUNU VE SOKAKTAKİ MHP SEÇMENİNİN ?HAYIR´ OYU KULLANACAĞINI İDDİA ETTİ

?Hayır? için çalışıyoruz

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliğini tarihin tozlu raflarına kaldıracaklarını söyledi. Referandumla ilgili partiler üstü bir çalışma yaptıklarını belirten Önal, MHP Genel Merkezi ile seçmeni arasında görüş ayrılığı bulunduğunu belirterek, referandumun hayır la sonuçlanacağını belirtti.

REFERANDUM ÇALIŞMALARI YOĞUN SÜRÜYOR

CHP İl Başkanı Ahmet Önal, partilerinin yaptıkları çalışmalar ve gündemde ki referandum ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anayasa değişiklik paketinin sadece CHP´yi ilgilendirmediğini belirten Önal, CHP dışında kalan kitlelerin de bu çalışmaya dâhil edileceğini ve partiler üstü bir çalışma yapacaklarını söyledi. Diğer partilere oy vermiş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirten Önal, daha önce Merkez sağda aday olan kişilere, seçmenlere anayasa değişikliğini anlatacaklarını ve onlardan destek isteyeceklerini bildirdi. Anayasa değişikliğinin tüm ülkeyi yakından ilgilendirdiğini belirten Önal, bunun parti sevdası değil, ülke menfaatini koruma mücadelesi olduğunu ifade etti.

TÜM SİSTEM YOK OLACAK, TÜRKİYE KARALIĞA BÜRÜNECEK

Referandumda evet çıkması halinde; Cumhuriyetin, rejimin, parlamenter sistemin ve demokrasinin büyük yaralar alacağını, kutuplaşmanın artacağını belirten Önal,  MHP Genel Merkezi ile seçmeninin arasında büyük bir görüş farklılığı olduğunu iddia etti. MHP yönetiminin AKP ile hareket ettiğini, sokakta ise MHP seçmeni ve tabanının ?Hayır´ oyu kullanacaklarını duyduklarını belirten Önal, partinin ve seçmenlerin zıt kutupta buluştuğunu kaydetti. Anayasa değişiklik paketine ?Hayır´ verecek olan Saadet Partisi seçmeninin net tavrının kendilerini mutlu ettiğini Önal, sokağın nabzını tuttuklarını ve ?Hayır´ oyunun ağırlıklı olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE PARLEMENTER SİSTEMLE YÖNETİLİR

İnsanların büyük çoğunluğunun parlementer sistemden yana olduğunu belirten Önal, demokratik laik ve bilimsel sisteme inanan herkesin ?Hayır´ oyu vereceğine inandıklarını söyledi. Önal, parlementer sistemi destekleyen, demokratik laik ve bilimsel sistemin içinde olan, ülkenin kurucu felsefesine ve üniter yapıya inanan tüm görüşlerin referandumda birlikte hareket edeceğini kaydetti. Referandumu, bir daha gündeme gelmemek üzere, çoğunlukla ?Hayır´ oy ile tarihin tozlu raflarına göndereceklerini belirten Önal, Demokratik, laik, hukuk devleti olan Cumhuriyeti sonuna kadar yaşatacaklarını ifade etti.

PARTİ İÇENDEKİ ÇALIŞMALARDAN SONRA SAHAYA İNİLECEK

Partilerinin anayasa görüşmeleri meclisten geçtikten sonra çalışmalara başladığını belirten Önal, sandık çevresi sorumluluklarını sahaya sürdüklerini ve görevlilerin tespiti ve atama işlemlerinin yapıldığını açıkladı. Referandumda kullanılacak sloganların kısa, net ve çarpıcı mesajlardan oluşmasına karar verdiklerini bildiren Önal, Afiş, pankart, broşür, kitapçık konusunda çalışma yaptıklarını belirtti. Kırıkkale´de CHP olarak bu referandumda önemli çalışmalar yapacaklarını belirten Önal, İl, İlçe Başkanlığı´nın, Kadın ve Gençlik Kolları´nın birlikte hareket edeceğini ifade etti.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı