Hayır diyenlere terörist diyenler terbiyesizdir!

Hayır diyenlere terörist diyenler terbiyesizdir!

CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE, AK PARTİLİLERİN REFERANDUM SÜRECİNDE AYRIŞTIRICI BİR DİL KULLANDIKLARINI SÖYLEDİ

CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE, AK PARTİLİLERİN REFERANDUM SÜRECİNDE AYRIŞTIRICI BİR DİL KULLANDIKLARINI SÖYLEDİ

Hayır diyenlere terörist diyenler terbiyesizdir!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandumda hayır oyu kullanacaklara terörist diyenlerin terbiyesiz olduğunu söyledi. Kendilerinin PKK ve FETÖ ile hiçbir şekilde bağının olmadığını belirten İnce, Habur rezaletini anımsatarak, ?AK Parti teröristlerle görüşmeyi iyi bilir. Bize terörist diyenler terbiyesizdir? dedi.

HABUR REZALETİNİ AÇIKLADI

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Kırıkkale´de Hüseyin Kâhya Parkında toplanan kalabalığa hitap etti. İnce´ye İl Başkanı Ahmet Önal, Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık ve Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut eşlik etti. İnce´yi İzmir Marşı ile karşılayan partililer ve vatandaşlar Türk bayrakları ile miting alanında yer aldı. Hayır diyenleri terörist ilan eden bazı kesimlerin terbiyesiz olduğunu belirten İnce, bunu söyleyenlerin teröristlerle pazarlık yaptığını ve teröristlerin ayağına Habur´da hâkim ve savcıları yolladığını belirterek ?AK Partililer teröristlerle pazarlık etmeyi iyi bilir? dedi.

HAYIR, VERENLER PKK´LI MI İŞİDÇİ Mİ?

Referandumda ?hayır´ oyu kullanmayı düşünenlerin terörist gibi gösterilmek istenmesini de eleştiren İnce şunları söyledi: ?Referandumda ?evet´ diyenler kimdir? Evet diyenler tıpkı bizim gibi bu memleketin evladıdır. Hayır diyenler kimdir? Bu memleketin evlatlarıdır. Meydanlara çıkıp, ?hayır´ diyenlere ?terörist´ diyorlar değil mi? Şimdi size soruyorum, siz PKK´lı mısınız? Siz FETÖ´cü müsünüz? Siz IŞİDÇİ misiniz? Siz terörist misiniz? ?Evet´ diyenler de terörist değildir, ?hayır´ diyenler de terörist değildir. Ama ?hayır´ diyenlere ?terörist´ diyenler terbiyesizdir? diye konuştu.

DİĞER PARTİLER DE HAYIR VERECEK

Hayır, verecek partilerin terörle bir işinin olmadığını belirten İnce, ülkücülerin, Saadet Partisi´nin, Demokrat Parti´nin, Anavatan Partisi´nin, Demokratik Sol Parti´nin hayır vereceğini örnek göstererek, ?Hayır diyenlere kimse terörist diyemez? dedi. Evet diyenlerin de hayır diyenlerin de terörist olmadığını ifade eden İnce, ?Evet diyenler bu memleketin evladıdır. Bizim komşumuzdur, akrabamızdır, kardeşimizdir. Hayır diyenler komşumuzdur, akrabamızdır, kardeşimizdir. Evet diyenler de, hayır diyenler de bu memleketin evladıdır.?

300 MİLLETVEKİLİ YETER

16 Nisan´da evet çıktığı takdirde mecliste gensoru olmayacağını, milletvekillerinin sözlü soru sorma hakkı olmayacağını savunan İnce, parlamenter sistemin yok olacağını savundu. Milletvekili İnce, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için öngörülen 600 milletvekilinin ABD ve Rusya´nın nüfusları ile Türkiye´nin nüfusları karşılaştırıldığında çok olduğunu, Türkiye´ye 300 milletvekilinin yeteceğini belirterek şöyle konuştu.

650 MİLLETVEKİLİ OLACAK

?Hükümet yetkilileri meydanlarda şöyle söylüyor: ´Evet´ çıkarsa terör bitecek, ekonomi güçlenecek, güçlü Türkiye olacağız. Bu 18 maddenin içinde hangisi ekonomiyi güçlendirecek? Hangi madde terörü bitirecek? Maddeyi açıklasınlar. Amerikan Birleşik Devletlerinin nüfusu 300 milyondur. Amerika´daki milletvekili sayısı 435, Türkiye Cumhuriyeti´nin nüfusu 80 milyon, milletvekili sayısı 550´dir. Şimdi bunu 600 yapacağız. Aslında bu sayı 650´ye ulaşacak. Çünkü 600 milletvekili, aynı milletvekili statüsünde Cumhurbaşkanı yardımcıları var. Milletvekillerinden bakan olmayacak, bakanlar dışarıdan olacak. Türkiye´ye 300 milletvekili fazla bile, niye 650 yapıyoruz.?

AZERBAYCAN´A TEŞEKKÜR

Getirilmek istenen sistemdeki yanlışlıklara dikkat çeken Muharrem İnce şöyle devam etti: ?Aklınıza sandığa gittiğinizde ne gelsin biliyor musunuz? Azerbaycan gelsin. Azerbaycan da ne oldu? Söz vermiş yengeye, yazdı kararnameyi, ?Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı yaptım seni´ dedi. Kıskananlar çatlasın. Aynısı Türkiye´de başımıza gelebilir. Bu Azerbaycan bizim gerçek dostumuz; ne zaman başımız sıkışsa bize yardımcı olur. Kurtuluş Savaşı´nda da öyleydi, şimdi de bize geleceğimizi gösterdi. Şu Azerbaycan´a kocaman bir alkış gönderelim.

ABİDİK GUBİDİK İŞLER

?Kendilerini Osmanlı torunu olarak anlatıyorlar ama Osmanlı´yı da bilmiyorlar. Bizim tarihimizde Bilge Kağan var, Alparslan var, Kanuni var, Fatih Sultan Mehmet var. Onların yanında ikinci adamlarda var. Bilge Kağan´ın yanında Tonyukuk var, Alparslan´ın yanında Nizamülmük var. Çandarlı ailesi var Köprülüler var. Zağnos Paşa var. İlk kez bu topraklarda kendini yok etmeye çalışan bir başbakan var. Yani diyor ki, ben gereksizim, ben lüzumsuzum, ben fazlayım diyor. Başbakanlığı kaldırın diyor. Bana gerek yok, ben olursam Türkiye bölünür diyor. Abudik gubidik işler oluyor´ demiş, vallahi itirafçı? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız