BİSİKLETİNİ AL, "TURKUAZ BİSİKLET YOLUNA" GEL

BİSİKLETİNİ AL,

Kırıkkale’de, Türkiye’nin en uzun bisiklet yolunu olan ‘Turkuaz Bisiklet Yolunda’ Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim bisiklet turu etkinliği gerçekleştirilecek.

Kırıkkale Valiliğinin başlattığı çalışma sonrasında bisiklet yolu tamamlanan, diğer çalışmaların devam ettiği Yeşil Vadi rekreasyon alanında ilk etkinlik anlamlı bir günde gerçekleşiyor. 22 Kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarından birisi olan Turkuaz Bisiklet Yolunda, Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında bisiklet turu gerçekleşecek. Etkinlik, Pandemi dolayısıyla kalabalık ortamlara giremeyenler için farklı bir kutlama etkinliği olacak.

Düzenlenecek etkinliği Kırıkkale Valiliği sosyal medya hesabından duyurdu. Bisiklet severlere çağrıda bulunan Valilik “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Turu Etkinliği. Haydi, bayrağını ve bisikletini al Turkuaz Bisiklet Yolunda buluşalım.  Başlangıç yeri, Yeşil Vadi Spor Alanı, bitiş Oba Köy, Saat:13.00. Maske ve mesafeye dikkat!” ifadelerine yer verdi. Koronavirüs salgını dolayısıyla her türlü tedbirin alındığı, katılımcıların etkinliğe maskesiz girmelerine izin verilmeyeceği öğrenildi.

Yahşihan ilçesi sınırları içerisinde Kızılırmak kenarı boyunca Yahşihan Demiköprü’ye kadar uzanacak olan projede vitamin barlar, piknik alanları, yürüyüş yolları, restoranlar, çocuk parkları olacak. Ayrıca söz konusu alanda 22 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarından birisi bulunuyor. Bisiklet severler nehir boyunca doğal güzellikler eşliğinde bisiklet sürmenin keyfini yaşayacak. Güvenliğin üst düzeyde olacağı Yeşil Vadi’ye gelen aileler huzur içinde zaman geçirebilecek. Golf arabaları ve ATV’lerle bölge de devriye gezecek olan güvenlik görevlileri, amacı dışında giriş yapmak isteyenlere izin vermeyecek.  



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ