HAYDİ, OLİMPİK HAVUZA

HAYDİ, OLİMPİK HAVUZA

KIRIKKALE OLİMPİK YÜZME HAVUZU TEMİZLİĞE MAKSİMUM ÖNEM VERİYOR. HAVUZUN SU KALİTESİNİ BELİRLEYEN DEĞERLER ELEKTRONİK SİSTEMLERLE ÖLÇÜLMEKTE VE GEREKLİ MÜDAHALELER AYNI SİSTEMLERLE YAPILMAKTADIR.

HAYDİ, OLİMPİK HAVUZA
Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, şu sıra yüzmeye gelenlerle tıklım tıklım doluyor. Eğlenceli vakitler geçiren yüzme severler, günün yorgunluğunu atarak serinliyor. Aynı zamanda öğrenciler için yaz kursları da açıldı.
 
TEKNOLOJİK OLARAK DENETLENİYOR
Olimpik Yüzme Havuzu Yetkililerinden alınan bilgiyle göre, Olimpik standartlarda olan yüzme havuzu 50 metre uzunluğunda, 21 metre genişliğinde 1050 seyirci kapasiteli olarak hizmet veriyor. Normal zamanlarda 50 metrelik 10 kulvar şeklinde kullanılan havuz, teknolojik olarak da düzenli olarak denetleniyor. Yetkililerin verdiği bilgiler şöyle; ?Havuzun su kalitesini belirleyen değerler elektronik sistemlerle ölçülmekte ve gerekli müdahaleler aynı sistemlerle yapılmaktadır. Havuzda su sıcaklığı 27?29 derece arasında olup, klor ve ph derişimi ise hijyenik koşulların sağlanmasına uygun insan sağlığına zararı olamayacak seviyelerdedir. Kullanılan bütün malzemeler Sağlık Bakanlığı?nca onaylı olup düzenli olarak raporlar kontrol edilmektedir. Hijyenik tahlilleri her gün düzenli olarak Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğünden görevli kimyager personel tarafından günde üç defa yapılarak raporlandırılmaktadır. Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu?nda sürekli olarak cankurtaranlar görev yapmakta boğulmalara karşı önlem almaktadır?
 
AYRINTILI BİLGİYİ TESİSLERDEN EDİNEBİLİRSİNİZ
Tesisin öncelikli amacı Kırıkkale ilindeki öğrencilerin spor yapabileceği sağlıklı bir ortam yaratmak olmakla beraber günün belli saatlerinde öğrenciler dışından kullanıma da açıktır. Tesisten yararlanmak isteyen kişiler gişeden giriş fişi alabildiği gibi, tesisten düzenli olarak faydalanmak isteyen kişiler için yüzme ve fitness abonelik sistemi de mevcuttur. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler tesis içinde bulunan personelden alınabilmektedir. Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Olimpik Yüzme Havuzumuzun içerisinde bayan ve erkek ayrı ayrı olan fitness ( kondisyon salonu ) sauna ile de hizmet vermektedir.
 
YÜZME KURSLARI
Küçükler kursu, haftada iki gün, günde iki saat üzerinden yapılmakta ve bir dönemi dört hafta sürmektedir. Bu derslerin içerikli grupların seviyeleri ve kursiyerlerin ihtiyaçları doğrultusunda grubun antrenörü tarafından elit sporcu yetiştirme kapsamında belirlenmekte ve rapor edilmektedir. Havuzumuzun soyunma odaları yeterli kapasitede olmasına rağmen kurslar sırasında yoğun hale gelmektedir. Bu yoğunluğu engellemek ve hijyen koşullarının devamlılığını sağlayabilmek için 8 yaş ve üstü kursiyerlerin velilerinin soyunma odalarına girmemesi gerekmekedir. 8 yaş altı kursiyerlerin velileri soyunma odalarına girerken galoş giymeli ve duşların olduğu bölüme geçmemelidirler.
 
HİJYENİK ORTAM
Kursiyerler havuzumuza temiz terlik, havlu ve bone ile gelmelidirler. Yüzücü mayoları giyilmesi zorunludur. Ayrıca havuza girmeden önce alınması zorunlu olan duşlar ile vücuda yapışmış olan toz ve kirin büyük bölümü ile makyaj malzemesi, saç spreyi gibi kimyasal maddelerin vücudumuzdan temizlenmesi sağlanmaktadır. Bu durum havuzun hijyenik ortamın korunmasını sağlamakta ve temizlenmesi kolaylaştırmaktadır. Soyunma odalarında ve havuz kenarında molalar dâhil olmak üzere yiyecek ve içecek tüketmek kesinlikle yasaktır. Antrenörlerle görüşmeler kurs bitiminde gerçekleştirilmelidir. Bu amaç ile kurs sırasında kursiyerlerin oturduğu tribüne geçmek ve havuz kenarına gelmek yasaktır. Kurs sırasında kursiyerlere, antrenörlere tribünden müdahale etmek, kurs işlemlerine ve ders içeriğine karışmak, kurs süresince yapılan grup değişikliklerine müdahale edilmemesi önemle rica olunur.
 
HAVUZDAN KURS ALAN ÖĞRENCİLER
Havuzda yapılacak faaliyetlerde; eğitim ve takım çalışmalarında öncelik tanınır. Yüzme Sporuna özel mayo giyilmesi. Bone takılması. Soyunma odalarında terlik kullanımı gerekmektedir. Havuz kulvar iplerine oturulmaması. Dışarıdan gelinen terlik ve sandaletlerle havuza girilmemesi. Havuz çevresinde cankurtaranların uyarılarının dikkate alınması zorunludur. Yüzme Havuzu Serbest Yüzme Programı havuzda düzenlenen çeşitli spor faaliyetlerinden dolayı değişmektedir. Güncel Serbest Yüzme Programı için internet sitemize ve telefondan havuzu arayarak bilgi alabilirsiniz.?


serdar talan
2.07.2011 16:19:15
yüzme havuzu ben çok memnunum.havuzun müdürüne ve sorumlarına sonsuz teşekkürler.

ahmet kut
3.07.2011 17:48:17
olimpik yüzme havuzunda kırıkkalenin kaitesini artırıyor.buraya gereken değer veriliyormu?

1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ