Haydi, Kırıkkale esnafına sahip çık

Haydi, Kırıkkale esnafına sahip çık

Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerinde bu defada bayram alışverişi telaşesi başladı. Bu alışverişin birlik-beraberlik ve dayanışma örneği teşkil etmesi bakımından alışverişlerimizi ekonomik sıkıntı içinde olan, mütevazı sermayeye sahip esn

Yurt genelinde özellikle büyük şehirlerde sayıları her geçen gün artan ve birçoğu yabancı sermayeli olan dev alışveriş merkezlerinin karşısında adeta mum gibi eriyen küçük öz sermayeli esnaflarımızın gelece ayakta kalmaları gerekiyor. Şehir merkezlerinde bile sayıları artan dev AVM’lerde satışa sunulan ürünlerin büyük çoğunluğunun yabancı marka olması ve bu merkezlerin gelir vergilerinin kurulu bulunduğu şehre değilde merkezinin bulunduğu şehirlere gitmesi şehir ekonomisini de olumsuz yünde etkilemektedir. Bunun için hiç olmaz ise bu bayram alışverişlerimizi öz sermayesi yerli olan ve ağırlaşan ekonomik şartlar altında ezilen esnaflarımızdan yapalım.

Herkes kendi mahallesindeki bakkaldan, marketten merkezde ise küçük esnaftan bayram alışverişini yapmalı ki vergisini Kırıkkale’de veren yatırımını Kırıkkale’ye yapan en önemlisi şehirdeki işsizliğe biraz olsun çare olan küçük esnaflarımız yeniden ayağa kalksın. Türkiye genelinde birlerce şubesi olan değil, mesleği babadan oğla geçen küçük esnaflarımızın yaşamasını istiyorsanız bayram ve diğer günlerdeki tüm alışverişlerimizle yerel ve küçük esnaflarımıza katkı sağlayabiliriz.

Siyasetçilerimiz, dernek ve oda yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluş temsilcilerimiz, bürokratlarımız ve tüm esnaflarımız, iş adamlarımız ve kısacası hepimiz her fırsatta küçük esnaflarımıza sahip çıkmamız gerektiğini, özellikle küçük ve öz sermayeli esnaflarımızın yaşatılması gerektiğini, satılan ürünün vergisinin şehirde kalmasını, küçük esnaflarımızın büyüyerek şehir adına bir marka oluşturması gerektiğini her fırsatta söylemiyor muyuz? Yıllardır hep söylenen ancak her defasında da hep sözde kalan bu durumun artık değişmesi gerektiğinin zamanı geldi. Bu bayram alışverişinin bu söylenenlere bir vesile olması açısından gelin hep beraber; “Haydi Kırıkkale esnafına sahip çık” diyelim, büyük sermayenin küçük esnafımızı ezmesine izin vermeyelim.  



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ