Haydi, halay öğrenelim

Haydi, halay öğrenelim

Balışeyh ilçesinde protokol üyeleri ile memurlara yönelik halay kursu düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen halay kursunun öğrencileri bu kez vatandaşlar yerine ilçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, kurum amirleri ve çalışanlar oldu.

ÖRF VE GELENEK YAŞATILMASI 
Yörenin örf, adet, gelenek ve kültürünü yaşatmak ve canlı tutmak, gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen halay kursuna ilgi duyan protokol üyeleri, kurs sayesinde gündüz mesai stresini akşam saatlerinde el ele verip halay çekerek attılar. Kaymakam Yusuf yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve beraberinde kurum amirleri ile memurlardan oluşan kursiyerler, kısa sürede halay oyununu öğrenerek hep birlikte davul zurna eşliğinde halay çektiler.
BU TÜR ETKİNLİKLER ÖNEM ARZ EDİYOR
Bu tür yöresel oyunların yaşatılması ve devam ettirilmesinin önemine değinen Kaymakam Yıldırım, "İlçemizde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen halay kursu oldukça ilgi çekti. Halay oyunu ilgi duyduğum bir halk oyunu. Kırıkkale ve yöresine ait unutulmaya yüz tutan bu ve buna benzer halk oyunlarını yörede yeniden canlandırmak ve bu kültürü gençlerimize de aşılamamız gerekir. Mesai sonrasında kurum amirlerimiz ve memurlarımızla birlikte güzel bir etkinlik oldu" dedi.


1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı