Haydi, gençler Kuran kursuna

Haydi, gençler Kuran kursuna

Kırıkkale`de yaz dönemi Kur`an Kursu uygulaması başlıyor. "Haydi Gençler Yaz Kur`an Kurslarına, Haydi Gençler Spora" sloganıyla düzenlenecek kurslara gidenler çeşitli sportif etkinliklere de katılabilecek.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE
İl Müftüsü Müftüsü Bekir Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, yaz dönemi Kur`an Kursları için Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile iş birliği yaptıklarını ifade etti.
“Haydi Gençler Yaz Kur`an Kursuna, Haydi Gençler Spora” sloganıyla ortak çalışma başlattıklarını vurgulayan Gerek, kursa katılanların çeşitli sportif etkinlikleri de yapabileceklerini ifade etti. Yaz dönemi Kur`an Kurslarının bütün cami ve Kuran Kurslarında müftülüğün denetiminde eğitim vermeye başlayacağını dile getirdi.

HER YAŞTAN İNSAN
Gerek yaptığı açıklamada, “Kayıt yaptırmak için dilekçe vermek yeterli olacaktır. Yaz dönemi Kur`an Kursları, önemlidir. Kurslar üç kur halinde düzenlenecektir. Kurslara kayıt olmak ve okumak için yaş şartı aranmayacaktır. Her yaştan insanlar kurslarımıza kayıt yaptırabilecektir. Ayrıca, yaz dönemi Kur`an Kurslarına kayıt yaptıran, 7-18 yaş aralığındaki gençlere yönelik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde isteyenlere basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, teakwondo, judo, wushu, karete gibi bir çok spor dallarında ücretsiz kurslar düzenlenecektir.”

MÜFREDATA UYGUN YAPILACAK
Yaz dönemi Kur`an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan müfredatın uygulandığını ifade ederek, "Yaz Kur`an Kurslarında Kur`an-ı Kerim ve meali, İnançla ilgili konular, namaz, oruç, Hac, zekat, kurban gibi ibadetlerle ilgili konular, ahlaki ve milli değerlerle ilgili bilgiler verilecek. Yaz Kur`an Kursu ile ilgili her türlü tedbir alındı" dedi. Gerek, ihtiyaç halinde camilerde bayan öğreticiler de görevlendirileceğini bildirdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ