Haydi, çocuklar tatile

Haydi, çocuklar tatile

İlköğretim ve orta dereceli okullarda yarıyıl tatili bugün başlıyor. Kırıkkale?de yaklaşık 57 bin öğrenci 2 haftalık tatile girecek. 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı bugün başlıyor.

KARNE TÖRENİ DÜZENLENECEK
2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona eriyor. Kırıkkale?de ilköğretim ve orta dereceli 169 okuldaki 57 bin öğrenci ve yaklaşık 3 bin 053 öğretmen 2 haftalık tatile girecek. 24 Eylül?de start alan 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler bugün karne heyecanı yaşayacaklar. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün saat 10.00?da Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu?nda resmi karne töreni düzenlenecek. Törene Vali Hakan Yusuf Güner başta olmak üzere il idarecileri de katılacak.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖĞRENCİ VE VELİLERİ UYARDI
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür vekili Şuayip Bütün, tatil dolayısıyla yaptığı açıklamada, yarıyıl tatiline girilirken kötü bir karneyle karşılaşan ailelerin çocuklarını suçlamak, yargılamak ya da tatilde ders çalışmaya zorlamak yerine yetersiz olduğu dersleri nasıl düzeltmesi gerektiği konusunda yardımcı olmaları gerektiğini bildirdi. Bütün, anne ve babaların beklemedikleri notlarla dolu bir karneyle karşılaştıklarında çocuklarına kızmak yerine destek olması gerektiğini belirtti. Bütün, kötü bir karne sonrasında ailelerin çocuklarını suçlamak, yargılamak, tatil süresince ders çalışmaya zorlamak ya da komşu çocuğunun karnesiyle kıyaslayarak aşağılamak yerine ona yetersiz olduğu ders ve konuları nasıl düzeltebileceğini anlatması gerektiğini ifade etti.
 
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti