Haydi, arıcılık kursuna gidelim

Haydi, arıcılık kursuna gidelim

SULAKYURT-GÜZELYURT´TA ARICILIK KURSU

Haydi, arıcılık kursuna gidelim

Sulakyurt İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sulakyurt Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Güzelyurt köyünde arıcılık kursu açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş kursiyerlerle bir araya geldi. Kırbaş iyi bir potansiyelin olduğunu söyledi.

KURSİYERLERİ ZİYARET ETTİ

Sulakyurt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde arıcılık kusu açıldı. Halen devam eden arıcılık eğitimini; yerinde incelemek üzere Sulakyurt´a giden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Turan Biçer, Sulakyurt İlçe Müdürü Ezgi Demircan, Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi ve Güzelyurt Muhtarı Mehmet Nazımlar ile birlikte kursiyerlere açıklamalarda bulundu

İYİ BİR POTANSİYEL VAR

İl Müdürümüz Recep Kırbaş kursta eğitim gören kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada; ?Kırıkkale´de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayarak bu potansiyelden daha fazla yararlanmak için birlik üyesi arıcıları çeşitli kaynaklardan desteklemeye çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda arı yetiştiricilerine yönelik olarak 2015 yılı için bakanlık bütçesinden 176 arıcıya yaklaşık 132 bin TL destek ödemesi yapıldığını, Orman İşletme Müdürlüğünce de ORKÖY desteği kapsamında 5 köyde 18 aileye 30´ar kovan verilerek 225 bin TL destek yapıldığını, 2016 yılında da İl Özel İdare destekleriyle yine arıcıların destekleneceğini bildirdi.

EĞİTİMLER ÇOK FAYDALI

Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi de bu tür eğitimlerin çok faydalı olduğunu söyleyerek kursun açılışında emeği geçenlere teşekkür etmiş ve kursa katılan çiftçilerimizi tebrik etti. Eğitim ilçe müdürlüğü personelimiz Veteriner Hekim Haydar Sünbül tarafından verilmektedir. Eğitimde; Arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, polen, propolis, arı sütü, bal mumu ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı ve arı hastalık ve zararlıları gibi konu başlıkları altında kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitim verilmekte. İl Müdürü arıcılık kursu öncesinde İlçe Kaymakamı Fikret Dağ´ı ziyaret ederek tarım ve hayvancılık konusunda ilçede neler yapılabileceği konusunda istişarede bulundu. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü