Hayatınızı riske atmayın

Hayatınızı riske atmayın

Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, Ramazan ayında genel olarak kalp hastalarının risk altında olduğunu, ancak diyabete bağlı kalp hastalıklarında riskin ikiye katlandığını söylediler. Ağır hastalığı olanların oruç tutmasını gerektiğini belirten yetkililer ?

KALP HASTALARI DİKKATLİ OLSUN
Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, Ramazan ayında oruç tutan kalp hastalarına bir takım önerilerde bulundu. Yaşlı kalp hastalarına, özellikle günde 3 kez ilaç kullananlara ve diyabete bağlı kalp hastalığı olanlara oruç tutmamaları tavsiyesinde bulunan yetkililer, genel olarak kalp hastalarının oruç tutma durumunda, tuz, su elektrolit kaybı yaşayabileceklerini ve ritim bozuklukları ile karşılaşabileceklerini ifade ettiler.

AĞIR KALP HASTALARI ORUÇ TUTMASIN
Her kalp hastası oruç tutamaz diye bir şey olmadığını anlatan yetkililer, özellikle diyabete bağlı kalp hastalıklarında daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekerek ?İleri yaşta kalp hastalarında ve diyabete bağlı kalp hastalarında sıkıntı olabilir, bunların oruç tutmaması gerekir. Genç hastalarda yaşlılardaki kadar sıkıntı olmayabilir, çünkü onlar yaştan dolayı bu durumu tolere edebileceklerdir? dedi.

VUCUDUN SU ALMASI GEREKİR
Yetkililer, oruç tutan kalp hastalarına şu önerilerde bulundu: ?Oruç tutan kalp hastalarının, su kaybının yoğun yaşanması nedeniyle su alımına dikkat etmeleri gerekir. Özellikle yağlı yiyeceklerden kaçınmalıdırlar. İlaç alımını ise iftar ve sahur vakitlerine göre ayarlamalıdırlar. Ama diyabete bağlı kalp hastalığı söz konusu ise bu tür hastalar oruç tutmamalıdır?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ