Hayatın Garantisi

Hayatın Garantisi

SGK İl Müdürü Reşit Coşkun, sosyal güvenliğin hayatın garantisi olduğunu söyledi. Coşkun, ?Teknolojinin ilerlemesi ile giderler çoğaldı, buna ayak uyduran işyerlerine teşekkür ediyorum? dedi.

AYLIKLARINI EVDE ALMA GÜNLERE GELDİ

Kırıkkale Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle düzenlediği programda il genelinde düzenli prim ödeyen ve en çok çalışanı bulunan işverenlere plaket verdi. 2008 yılında sosyal güvenlik reformunu yapıldığını ifade eden Coşkun, böylece nüfusun tamamının sosyal güvence kapsamına alındığını dile getirdi. 2008 yılında yaşanan olumsuzluklara rastlanmadığını anlatan Coşkun emeklilerin aylıklarını almak için banka kapılarında beklerken hayatını kaybettiği günlerden, artık aylıklarını evlerinde aldıkları günlere gelindiğini kaydetti.

 

EN ÖNEMLİ GÜVENCE

Günümüzde sadece TC kimlik numarası ile hastanelere başvurulabildiğine işaret eden Coşkun, bürokrasiyi ortadan kaldıran pek çok düzenlemeyi yapıldığını belirtti. Etkin ve verimli çalışan SGK`nın müşteri odaklı hizmet verdiğine dikkati çeken Coşkun, herkesin örnek aldığı bir SGK`yı hayata geçirileceğini söyledi. Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü, ?Allah işverenlerimize güç versin, insanlara ekmek vermek en önemli faaliyetlerden biridir. En yüksek sigorta primi verenleri plaket ile ödüllendireceğiz. Sağlık ücretlerinin her geçen gün artması sosyal güvenliğin hayatın sigortası olmasının işaretidir. Sosyal güvenlik insanlar için yapılan en önemli güvencelerden birisidir? dedi.

 

ÇALIŞMALARA ÖNCELİK VERİLMİŞTİR

Coşkun konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi, ?Sosyal güvenlik sistemini işlevi ve etkinliği açısından tutarlı ve sürdürülebilir bir hale getirmek için gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında kurumun tüm merkez ve taşra teşkilatlarının yapılandırılması, sosyal güvenlik kurumlarının birleşme sürecinin tamamlanması sağlık alanında yapılan düzenlemeler gibi vatandaşlarımız için hayati öneme haiz çok sayıda proje birlikte hayata geçirilmiştir. Reform sayesinde Genel Sağlık Sigortası`ndan emeklilik sistemine kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılmıştır. Sosyal güvenlik sisteminin etkinliğini artırmak amacıyla bürokrasinin azaltılması işlemlerin hızlandırılması için bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştırılması, e-devlet uygulamalarının geliştirilmesi, hizmet kalitesinin ve verimliliğinin artırılması, hizmet verdiğimiz kesimler arasında toplumsal diyalogun geliştirilmesine yönelik çalışmalara öncelik verilmiştir? diye konuştu.

 

ÖRNEK PROJELERE DE İMZA ATILDIK

Coşkun, vatandaş odaklı kesintisiz hizmet anlayışıyla sürdürülen örnek projelere de imza atıldığının altını çizerek, ?Hizmetlerimizi her geçen gün farklı alanlarda artırıyoruz. Bunlar, SGK, SMS, e-reçete, gibi kolaylaştırıcı hizmetlerin yanı sıra sgk.gov.tr adlı internet adresimizden de bilgi edinilebiliyor. Sosyal güvenlik haftası nedeniyle bizlerle beraber olan siz değerli misafirlerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu, ve güven dolu yarınlar diliyorum? diyerek sözlerini tamamladı. En çok sigorta primi ödeyen şirketler ise sırasıyla, ?Tüpraş, Lider Pazarlama, Enerji Sa, Kale Feza Eğitim Hizmetleri, AKG Gazbeton, Bilim İlaç Sanayi, Sanovel İlaç Sanayi, Hilal Grup Sağlık Hizmetleri, Total Oıl ve Aygaz Aş oldu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ