Hayatın dersini yaptılar!

Hayatın dersini yaptılar!

CANLANDIRMALAR GERÇEĞİNİ ARATMADI

Hayatın dersini yaptılar!

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği olarak ?Benim Yerinde Sen Olsaydın Ne Yapardın? sloganıyla başlatılan empati programı çerçevesinde Mustafa Kemal Ortaokulu Toplantı Salonunda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla ?Engelli Empati Dersi? yapıldı.

TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER KATILDI

Öğrenci, öğretmen ve velilerin büyük bir ilgiyle izlediği derste Kırıkkale Tüm Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç okulda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ?Omuzlara dokunarak, merhamet gösterisi yaparak yaklaşmak yerine kalplere dokunmak gerekir. Engellileri değersizleştiren, sorunu ön plana çıkaran bir yaklaşım var toplumda. Engelliye empatik yaklaşımı bilmiyoruz. Toplum olarak iyi niyetliyiz ama engelliyle iletişimi bilmiyoruz. Amaçlarımızdan biri toplumdaki engelli algısını sağlıklı hale getirmek. Engelli algısı, şu anda engellileri eve hapsediyor. Bu da engellilerin kendini kötü hissetmesine sebep oluyor ve engellilerin üretkenliği düşürüyor. Engellilerin en büyük ihtiyacı, küçük başarılar ve özgüven. Bunun için kendilerini ifade edecekleri, gerçekleştirecekleri fırsatları vermek gerekir. Bu da toplumsal bilinç gerektiriyor.?

CANLANDIRMALAR GERÇEĞİNİ ARATMADI

Daha sonra engellilerin toplum içerisinde ne tür zorluklar yaşadıklarını göstermek amacıyla bizzat öğrencilerin uygulamalı olarak katıldıkları canlandırmalar yapıldı. Bir öğrencinin görme özürlü insana nasıl davranacağını ve işitme engellinin sorunlarını nasıl anlattığının canlı olarak gösterildiği özel programda Okul Müdürü Bülent Özçam, bu etkinliğin çok faydalı olduğunu, toplumun engellilere karşı nasıl davranacağını hep birlikte gördüklerini ifade etti. Programın ilk olarak kendi okullarında yapılmış olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Özçam ve dernek yöneticileriyle öğrenciler program sonunda birlikte günü anısına hatıra fotoğraf çektirdiler.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti