Hayatımızı kolaylaştırmak engelleri aşmakla mümkün

Hayatımızı kolaylaştırmak engelleri aşmakla mümkün

SOSYAL BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ

Hayatımızı kolaylaştırmak engelleri aşmakla mümkün

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, engellerin topluma entegre olması için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini belirterek, engellerin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Haktankaçmaz, ?Biz hayatı ne kadar kolaylaştırırsak, engellilerimiz de hayatın içerisinde o kadar başarılı olur? dedi.

ÜSTÜN BAŞARILARI ÖRNEK OLUYOR

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, 21-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Konya´da yapılan ?Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası´nda başarı gösteren sporcuları makamında ağırladı. Vali Haktankaçmaz, Şampiyonada 65 kg sıkletinde birinci olan Üzeyir Karakoç ile kendi sıkletlerinde ikinci olan Ceren Ayça Albayrak, Şaban Çayır,  Hıdır Kuşçu ve antrenörleri Cemal Boyaca´yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Engellilerin, spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla herkese örnek olduklarını belirten Haktankaçmaz, engellerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.  Devletimizin son yıllarda engelli vatandaşlar için doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek için gerekli çalışmalar yaptığını belirten Haktankaçmaz, bu çalışmaların hayata geçmesi sürecinde koordinasyon halinde tüm kesimler olarak taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı.

SOSYAL BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ

Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Biz hayatı ne kadar kolaylaştırırsak, engellilerimiz de hayatın içerisinde o kadar başarılı olur? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü