HAYATA +1 DEĞER KATANLAR

HAYATA +1 DEĞER KATANLAR

Kırıkkale’de “ Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Vali Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer Hanımefendi, down sendromlu çocuklarla yakından ilgilendi.

21 Mart’ta Kırıkkale’de uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle önceden düzenlenen etkinlikte Mehmet Işıtan Eğitim Uygulama Okulu’nun down sendromlu öğrencileri, Çeşnigir Kanyonu'ndaki cam seyir terasından balon uçurdu. Etkinliğe katılan Vali Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer Hanımefendi, down sendromlu çocuklarla yakından ilgilendi. 

Sezer çifti, daha sonra çocuklarla cam seyir terasından balon uçurdu.  Ailelerin de yer aldığı etkinlikte öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı. Down sendromlu iki öğrenci, Vali Sezer'e mikrofon uzatarak röportaj yaptı. O anlar, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik sonunda, down sendromuna dikkat çekmek amacıyla seyir terasında turuncu balonlar gökyüzüne bırakıldı. Down sendromlu çocukların mutlulukları ise gözlerinden okundu.

Down sendromlu çocukları yıl boyu hatırladıklarını ancak bu günü vesile bilerek etkinlikte bir araya geldiklerini anlatan Sezer şöyle konuştu: "Bu çocuklardan mutluluk, güzellik nasıl olur, onların saf ve temiz duygularından bugün kendi nasibimizi aldık. İnsanoğlu doğduğu andan itibaren dünya hayatında değişik şeylerle karşılaşıyor ama bu çocuklarımız doğduğu andan itibaren yaşamları boyunca tertemiz kalıyorlar. Bizlerin de bunların sayesinde insanlığımızı, insanlığın getirdiği güzellikleri görme imkanımız oluyor. Herkese teşekkür ediyoruz. Güzel bir aileyiz. İnşallah sağlıklı ve mutlu bir şekilde ailemizde daha çok etkinliklerimiz olacak" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ