Hayat kurtarmak isteyen meydana gelsin

Hayat kurtarmak isteyen meydana gelsin

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kızılay`ın kan bağışı konusunda büyük çaba ve gayret sarf ettiğini belirterek, yaşanan afetlerde, büyük sıkıntılarda Kızılay`ın hatırlandığını söyledi. Kızılay`a her türlü desteğin verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kolat, k

 

SAĞLIKLI HERKES KAN VERMELİDİR

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Sağlık İl Müdürlüğü ve Kızılay’ın ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasına katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kan bağışı etkinliğinde, vatandaşlar Kızılay öncülüğünde kan verdi. Kan vermenin önemli olduğunu belirten Kolat, sağlıklı herkesin kan vermesi gerektiğini belirterek, “Verdiğiniz kan ile bir kişinin hayatı kurtuluyorsa, dünyanın en mutlu kişisi olursunuz” dedi. Kan vermenin vücuttaki dengeyi koruduğunu ve sağlıklı bir yaşam için herkesin kan vermesi gerektiğini belirten Kolat, kamu kurumlarında çalışan memurlara ve vatandaşlara kan vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

 

İLK KEZ TIR GELİYOR

İlk kez Kızılay TIR’ının Kırıkkale’ye geldiğini belirten Kolat konuşmasının devamında, “Hakikaten Kızılay’ın kan almakla ilgili çok güzel organizasyonları var. Bunlardan biri de kan toplayan bir tırı var. Gerçekten de Türkiye de çeşitli yerlerde gezerek kan bağışının yapılması anlamında güzel bir organizasyon. İlk defa da Kızılay’ın kan toplayan tırı Kırıkkale de bulunuyor. İnşallah Kırıkkaleliler ellerinden gelen gayreti, çabayı göstereceklerdir. Biz de konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bir de şunu öğrendik. Ramazan Ayı gelince çoğu vatandaşımız oruçlu olduğu için ihtiyaç duyulan kanların bir kısmı önemli derecede karşılanamıyor.”

 

KAN HERKESE LAZIM OLACAKTIR

“Bu anlamda da Ramazan öncesi elimizden gelen bu stokları sağlayabilirsek her zaman bize lazım olur. Kan herkese lazım olabilecek bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla da Kızılayımız nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir problem varsa, nerede bir afet, bir acı varsa hep orada olmuştur. Bizim de Kızılayımızın yanında olmamız gerekiyor. Elimizden geldiğince sağlıklı olan bütün arkadaşlarımızın kan vermesini öneriyoruz. İnşallah kurumlarımız da kan bağışı konusunda gerekli duyarlılığı göstereceklerdir. Ben emeği geçen herkese kolaylıklar diliyorum. Bu organizasyonu sağlayan Kızılay yetkililerine ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ÜÇ GÜN KALACAK

Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler, Kızılay hakkında bilgi vererek; Türkiye genelinde %85 oranında Türk Kızılayı kanlarıyla hastaların ihtiyaçlarının karşılandığını, Kırıkkale de üç gün kalacaklarını ve ciddi oranda kan bağışı yapılacağını tahmin ettiğini dile getirdi. Ayrıca bundan sonra her yıl Kırıkkale’ye gelerek kan toplayacaklarını ifade etti. Kızılay’ın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Güler, şunları söyledi;

 

KIZILAY YARDIM KURULUŞUDUR

“Kızılay bir yardım kurumudur. Yardım insancıl bir duygudur. İnsanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir. Barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygusunu geliştirir. Kızılay, savaşta ve barışta, halkın kara gün dostudur. Türk Kızılay`ının birçok faaliyetlerinden biride, kan hizmetleri faaliyetleridir. Kan vermenin faydaları nelerdir diye sorarsanız; Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, vücutta anında genç hücreler dolaşıma katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yiyecek yağ oranı düşer, düzenli kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. Kan bağışlayan kişide, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.

 

HAYAT KURTARMAYI KİM İSTEMEZ

Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın, sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bildiğimiz gibi kanın tek kaynağı insandır. Bağışınız insancıl ve onurlu bir davranış olacaktır. Her toplumun düzenli kan bağışçılarına ihtiyacı vardır ve gerekli olan kan miktarı da her geçen gün artmaktadır. 18 yaşını doldurmuş ve 50kg. üzerinde her sağlıklı insan yılda 4 defa olmak üzere kan verebilir. Kızılay`ın yakın zamanda Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğu anlaşma ile birlikte güvenli kan toplayan tek kurum Kızılay olacaktır” diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ