Hayat Dağarcığı hem güldürdü hem ağlattı

Hayat Dağarcığı hem güldürdü hem ağlattı

CHP´NİN ORGANİZE ETTİĞİ TİYATROYU YAKLAŞIK 600 KİŞİ İZLEDİ

CHP´NİN ORGANİZE ETTİĞİ TİYATROYU YAKLAŞIK 600 KİŞİ İZLEDİ

Hayat Dağarcığı hem güldürdü hem ağlattı

CHP Engeliler Dayanışma Kurulu İç Anadolu Bölgesi Tiyatro Topluğu tarafından organize edilen ve oyuncularının çoğunluğu engelli oyunculardan oluşan ?Hayat Dağarcığı? adlı oyun Kültür Merkezinde sergilendi. Oyun izleyenlerden büyük alkış aldı. Bazı seyirciler gözyaşlarını tutamadı.

CHP İL BAŞKANLIĞININ HİMAYESİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanlığının himayesinde CHP Engeliler Dayanışma Kurulu İç Anadolu Bölgesi Tiyatro grubunun hazırladığı ?Hayat Dağarcığı? adlı oyun izleyenleri adeta büyüledi. Yaşamın içinden özellikle İç Anadolu´daki aile içindeki gelişmelerin sergilendiği oyunun bazı seyirciler gözyaşı içinde izledi. Çekirdek bir aile içinde büyütüp yetiştirdiği evladının yanında barınmak zorunda kalan kör bir dede ile yaşlı eşinin dramını konu alan oyuna partililer büyük ilgi gösterdi.

YAŞLI ÇİFTİN YAŞADIĞI DRAMI ANLATIYOR

Yaşlı bir çiftin dramının konu edildiği oyunu sergileyen oyuncuların engellilerden oluşması tiyatroya ayrı bir önem kazandırıyor. Gözleri görmeyen yaşlı bir adam ile eşi memur olan oğlunun evinde barınırken gelinlerinin yaşlı çifte karşı tutumu ve sonunda yaşlıların evden ayırılarak başka bir eve yerleşmeleri ve burada bakımsızlık ve olumsuzluklar nedeniyle ikisinin de peş peşe ölmeleri ile sonuçlanan oyunu izleyenler ayakta alkışladı. Oyundaki mizansen İç Anadolu´daki aile yaşantısını anımsattı.

İL BAŞKANI OYUNCULARI TEBRİK ETTİ

Kültür Merkezindeki oyun sonunda oyunun yazarına, yönetmenine ve oyuncularına birer çiçek ve plaket sunan CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal CHP´nin sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık verirken engellilerin de bu yaşam içinde yerlerinin var olduğu gerçeğinden yola çıkarak engellilere böyle bir imkanı verdiğini söyledi. Önal Kırıkkalelilerin bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerden ne yazık ki yoksun olduğunu belirtti. Tiyatronun yazarına, Sahne Asistanı Fevzi Bozkurt´a, Işık ve Ses Asistanı Tunç Tunçbilek´e, Grup Sorumlusu Gülendam Doğan Gökçe´ye, Koordinatör Sema Yazıcı´ya, Yardımcı Yönetmen Zeynep Ayten´e ayrı ayrı teşekkür etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı