Hayat Boşluk Kabul Etmez

Hayat Boşluk Kabul Etmez

BU PROJE MUCİZELER YARATTI

Hayat Boşluk Kabul Etmez

Türkiye´ye örnek olarak gösterilen uyuşturucu ile mücadele kapsamında madde bağımlısı olup da tedavi olmak isteyenlerin topluma tekrar kazandırılmasını sağlayan ?Hayat Boşluk Kabul Etmez? projesiyle ilgili Vali Ali Kolat bir röportaj yaptı.

 BİR YILDIR DEVAM EDİYOR

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan röportajda Vali Kolat, ?Uyuşturucu ile mücadele programımız yaklaşık bir yıldır ilimizde devam ediyor. Bu programı son derece önemsiyoruz. Madde bağımlılığının önemli bir konu olduğunun herkes idraki içindedir. Bu mücadeleyi Valilik olarak her zaman destekliyoruz. İlimizde on sekiz yaş üzerindeki gençleri önce AMATEM´de belli bir tedavi sürecinden sonra bunların tekrar topluma uyumunu sağlamak, geleceklerini biraz daha güven altına alabilecek bir program sürdürülmektedir. Bu program çerçevesinde birçok kurumumuzdan destek almaktayız. Başta İl Sağlık Müdürlüğümüz bu projeyi yürütüyor. Bu çerçevede ilimizde Sağlıklı Yaşam Merkezini kurduk. Hafta içerisinde biz gençlerimizi evlerinden alıyoruz. ?dedi.

İLGİ GÖREN BİR PROJE OLDU

Kolat, ?Burada, madde bağımlısı gençlerimizi, Milli eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İŞKUR, İl Kültür Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerimizin de destekleriyle belli programlar uyguluyoruz. Bu programlar çerçevesinde gençlerimize İŞKUR vasıtasıyla hem meslek edindirmeyi amaçlıyoruz hem de eğitimlerini tamamlamalarını sağlıyoruz. Şu anda 16 gencimiz iş bularak çalışır hale gelmişlerdir. Bu projeyi Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte yaptığımız ?Hayat Boşluk Kabul Etmez? adlı projemiz ile birlikte yürütüyoruz. Oradan aldığımız destekle sadece gençlerimizi değil, bu gençlerimizin ailelerine de psikolojik destek hizmeti de götürüyoruz. Bu çok ilgi gören bir proje oldu. Birçok ilimiz bu projeye ilgi gösterdi. Sağlık Bakanlığımız bu projeye ciddi manada destek verdi. Biz periyotlar halinde gençlerimizi bu programa alıyoruz. Şuan ikinci bir grubumuzu aldık. Onların eğitimlerini, tedavilerini ve uyumlarını sürdürüyoruz. Şuanda kırk beş gencimizden yirmi beş gencimiz madde bağımlılığından kurtuldu. Biz bu projenin daha kurumsal bir hale dönüşmesinden yanayız. Bu konuda herkesin desteklerini bekliyoruz. Ben, bu projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü