Hayalleri gerçek oldu

Hayalleri gerçek oldu

ASKERLİK ÇAĞINA GELEN DOWN SENDROMLU GENÇLERİ KINA YAKIP TEMSİLİ VATAN NÖBETİNE UĞURLADIK

ASKERLİK ÇAĞINA GELEN DOWN SENDROMLU GENÇLERİ KINA YAKIP TEMSİLİ VATAN NÖBETİNE UĞURLADIK

Hayalleri gerçek oldu

Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulunda askerlik çağına gelen Down Sendromlu gençler için temsili askerlik öncesinde asker uğurlama töreni düzenlendi. Gençlere ?Kınalı kuzu? temasını gösteren kına yakıldı, uğurlama yapıldı.

ASKERLİK KINASI YAKTILAR

En yeri kıyafetlerini giyen gençler düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendiler. Sazlı sözlü program boyunca gençler aileleriyle birlikte eğlendi. Asker kınası yakılan gençler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi. Temsili olarak teskere alacak engelli gençlere okul bahçesinde asker kınası yakıldı. Duygusal anların yaşandığı kına merasiminde engelli gençlerin anne ve babalarıyla öğretmenleri gözyaşlarını tutamadı.

ONLAR DA GÜZEL DUYGUYU TATSINLAR

Törende konuşan Kırıkkale Mehmet Işıtan Özel Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı Semanur Ünal, 12 ay askerlik yapmanın her Türk gencinin boynunun borcu olduğunu belirterek, "Bugün askere uğurladığımız çocuklarımız, 12 ay değil de bir gün askeri üniforma giyineceklerdir. Önemli olanın vatan, bayrak, millet bilincini kazanmış fertler olarak vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için canını dahi seve seve verebilme bilincinin kazandırıldığı çocuklar yetiştirilmiş olmasıdır" dedi.

DUALAR EDİP PASTA KESTİLER

Törende yapılan dua sonrası kesilen pastanın ikramıyla birlikte davul zurna eşliğinde oyunlar oynandı. Engelli gençlerin ellerine kına yakılırken, aileleri ve öğretmenleri eşliğinde dans edip halay çekti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti