Hayaller gerçeğe dönüştü

Hayaller gerçeğe dönüştü

Vali Kolat daha önce karşılaştığı ve kendisinden akülü tekerlekli sandalye isteyen Engin Selçuk'un hayallerini gerçekleştirdi.

ALT YAPI EKSİKLİĞİ VAR

Devlet olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını belirten Vali Kolat, amaçlarının engellilerin yaşantısını daha da kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Kapılarının engellilere her zaman açık olduğunu belirten Kolat, “Engellerin kaldırılması yönünden bir alt yapı eksikliğimiz var. Onun dışında ki bütün çalışmalarımız iyi bir şekilde sürüyor” dedi. Kolat’ın ardından konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ise; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Engelliler Hakkında Kanun" un erişilebilirlikle ilgili hükümlerinin uygulanmasını sağlamak üzere hazırlanan "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği" 20 Temmuz 2013 tarihinde 28713 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi” şeklinde konuştu.

AĞIR ENGELLİ

Özel Değirmenci Bakım Merkezi hakkında da bilgiler veren Bozdemir, “Bu merkezimiz 72 kapasiteli olup 18 yaş ve üzeri bay-bayan zihinsel, ruhsal, bedensel engelli ve yaşlılara 24 saat tam bakım hizmeti vermektedir. Bu hizmetten başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmesi mümkün olmayan, ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen, engellilere verilecek sağlık kurulu raporları hakkındaki yönetmelik dâhilinde engelli sağlık kurulu raporu ile "ağır engelli`" raporu bulunan tüm engelli vatandaşlarımız yararlanabilmektedir” ifadesinde bulundu.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Ayrıca kurumumuz tarafından engellilere engelli kimlik kartı da verilmektedir diyen Bozdemir, “Evde bakım hizmeti yürüten engelli yakınına 2013 ün ilk altı ayı için aylık 699,61 TL, ikinci altı ay için ise aylık 730,28 TL ödeme yapılmaktadır. İlimizde 2012 yılında Evde Bakım Alan 1825 engelli olup yapılan toplam ödeme: 14.036.774, 91 TL’dir. 2013 yılı ilk 6 ayında Evde Bakım Hizmeti Alan Toplam Engelli Sayısı: 1860 kişi olup 1860 kişiye yapılan toplam ödeme: 7.773.015,56 TL`dİr” şeklinde konuştu. Bozdemir son olarak; “Engelsiz yaşam merkezi 250 gündüzlü 60 yatılı olmak üzere toplam 310 ruhsal ve zihinsel engelli kadınlara hizmet vermek üzere planlanmış olup TOKİ tarafından yaklaşık iki ay sonra tarafımıza teslimatı yapılacak ve faaliyete geçirilecektir” dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!