Havayı kirleten yanacak

Havayı kirleten yanacak

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından başlatılan daha temiz Kırıkkale için?Hava kirliliği denetimleri? aralıksız sürüyor. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada işyeri ve vatandaşların kurallara uyması ve ilgili standartların dışına çıkmamaları istendi

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
71.MÇK.2012/04 nolu Mahalli Çevre Kurulu kararı çerçevesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimler aralıksız sürdürülüyor. Bu karar doğrultusunca Kırıkkale il sınırları içerisinde hava kirliliğinin önlenmesi ve hava kalitesinin korunması için Kırıkkale sınırları içerisinde satışı yapılan tüm yakıtlar kayıt altına alınarak takibi yapılıyor. İl Sınırları içerisinde Müdürlük tarafından bugüne kadar 96 adet Katı Yakıt Satış İzin Belgesi verilirken. İl genelinde 96 adet kömür satışı yapan iş yeri bulunduğu ayrıca 113 adet kömür satış izni verildiği kaydedildi. 

DEĞERLER GÜNLÜK TAKİP EDİLİYOR
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ?Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından yapılan denetimler neticesinde, katı yakıt (kömür) satışı yapan iş yerlerinde kömürlerin torbalı olarak satışa sunulduğu, açık kömür satışına izin verilmediği, tüm kömürlerin satış izin belgesi dahilinde olduğu ve satışının yapıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerden de numuneler alınarak analizleri yaptırılmakta, uygun olmayanların dağıtımına izin verilmemektedir?
BAKANLIK HAVA TAKİBİ YAPIYOR
?Ayrıca Bakanlığımız tarafından İlimiz Merkezinde Hava kalitesinin takibi amacı ile Rasattepe?de kurulu olan 1 adet tam otomatik hava kalitesi ölçüm cihazı bulunmakta olup, 24 saat havada bulunan toz (PM) ve kükürt dioksit (SO2) ölçümleri yapılmakta ve doğrudan internette yayımlanmakta olup, herkes tarafından izlenebilmekte ve sorgulanabilmektedir. Sonuçlarda Bakanlığımız tarafından da takip edilmektedir. 01-30 Kasım 2012 ve 01-10 Aralık 2012 tarihlerinde yapılan ölçümler de kükürt dioksit (SO2)  ve partikül maddede (PM) ortalamaları sınır değerlerin çok altında çıkmıştır. Buna rağmen Kırıkkale ilimizin topoğrafik şartları dolayısıyla etrafının yüksek tepelerle çevrilmiş olması merkez kısmının çanak şeklinde oluşu sebebiyle, kış mevsiminde özellikle sisin ve gece-gündüz arası sıcaklık farklarının fazla olduğu dönemlerde, yakılan soba ve kaloriferlerden çıkan duman, sis tarafından tutularak yoğunlaşmasına sebep olmakta, yoğunlaşan tabakada İlimiz üzerinde bir sis bulutu haline dönüşmektedir. Bu sebeple de daha temiz bir hava solumamız için vatandaşlarımızın özellikle soba ve kaloriferleri tekniğine uygun olarak yakmaları, müsaade edilen yakıtların dışında lastik, tezek, atık yağ, tekstil artıkları ve boyalı tahta gibi ürünleri yakmamaları gerekmektedir."


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!