Havamız kirlenmeye başladı

Havamız kirlenmeye başladı

Havaların soğuması ile birlikte kalorifer ve soba bacalarından yükselen dumanlar şehir merkezinde hava kirliliğine neden oluyor. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasına rağmen özellikle gecekondu bölgelerinde kirlilik daha çok görülüyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE ETKİLİ OLUYOR
Özellikle akşam saatlerine gecekondu bölgelerinden yayılan ve şehir merkezinde gözle görülür duman bulutları ve koku rahatsızlık verici boyutlara ulaşırken, hava kirliliğinde kalitesiz yakıt kullanımının etkili olduğu belirtiliyor. Kış mevsiminde ısınma amacı ile  kullanılan yakacakların hava kirliliğine sebebiyet verdiğini belirten uzmanlar vatandaşların kalitesiz yakıt kullanmaması konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Doğalgazın yaygınlaşmasına rağmen özellikle gecekondu bölgelerinde kömür kullanımının devam etmesi nedeniyle kirlilikte bu bölgelerden merkeze yayılıyor

YETKİLİLER HAREKETE GEÇMELİ
Sağlığı tehdit eden hava kirliliğinin önlenmesi için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, "kış başlamadan hava kirliliği başladı" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Kalorifer ve soba bacalarından çıkan dumanlar, hava kirliliğine yol açarken özellikle akşam saatlerinde Dörtyol mevkiinde gözlenen sis bulutu şeklindeki dumanlar hava kirliliğini gözler önüne seriyor. Kalitesiz yakıt  kullanımı sonucunda had safhaya ulaşan hava kirliliğinin, en az sigara kadar kronik akciğer rahatsızlıklarına yol açabileceğine dikkat çekilirken, bu konuda ilgili kurumların gerekli önlemleri biran evvel almaları isteniyor.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ