Hava kirliliğinde Türkiye ikincisiyiz

Hava kirliliğinde Türkiye ikincisiyiz

Türkiye`de 2013`ün Aralık ayında, önceki yılın aynı dönemine göre, kükürtdioksit ortalamaları en fazla artan il, yüzde 108 ile Kırıkkale oldu.

KAYSERİ’DE AZALMA VAR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 Aralık ayına ilişkin Hava Kirliliği verilerini açıkladı. Sağlık Bakanlığı tarafından hava kalitesi ölçümü yapılan il ve ilçe merkezlerinden elde edilen sonuçlara göre, 2013 yılı Aralık ayı kükürtdioksit ortalamaları, önceki yılın Aralık ayına göre Malatya`da yüzde 87, Burdur`da yüzde 76, Eskişehir`de yüzde 62 ve Bursa`nın İnegöl ilçesinde yüzde 55 oranında arttı. Aynı dönemde kükürtdioksit ortalamaları Antalya`da yüzde 57, Bursa`nın Orhangazi ilçesinde yüzde 29, İzmir`de yüzde 26, Erzurum, İzmir Ödemiş ve Konya`da yüzde 22 ve Kayseri`de yüzde 18 oranında azaldı.

    

DUMANI EN FAZLA ARTAN İL MALATYA

Aralık ayı partiküler madde (duman) ortalamaları ise Malatya`da yüzde 149,

Kırıkkale`de yüzde 148 ve Karaman`da yüzde 97 oranında artarken, aynı dönemde Antalya`da yüzde 57, Bursa Orhangazi`de yüzde 29 ve İzmir`de yüzde 26 oranında azaldı. Aynı ayda, il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, hedef sınır değeri Amasya, Burdur, Çorum, Erzurum, Isparta, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Sivas, Karaman ve Kırıkkale`de aşılırken, kısa vadeli sınır değeri Isparta`da aşıldı.

 

KISA VADELİ SINIR

1. uyarı kademesi sınır değeri ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı. Aralık ayında partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, hedef sınır değeri, Amasya, Burdur, Bursa (Merkez ve Orhangazi), Çorum, Elazığ, Eskişehir, Isparta, Kayseri, Kocaeli Körfez, Konya, Kütahya, Malatya, Samsun ve Karaman`da aşıldı. Kısa vadeli sınır değeri Isparta, Konya, Kütahya ve Malatya`da aşılırken, 1. uyarı kademesi sınır değeri aşılan iller ise de Isparta ve Konya oldu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü