Hastanelerden Güvenlik İşbirliği

Hastanelerden Güvenlik İşbirliği

Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi arasında imzalanan protokolle Yüksek İhtisas Hastanesi çalışanlarına, Kırıkkale Üniversitesi`nin konularında uzman akademik personeli tarafından 6331 Sayılı Kanun kapsamında İş Sağlığı ve Güvenl

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ İLE KIRIKKALE YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ YAPTI.

Hastanelerden Güvenlik İşbirliği

Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi arasında imzalanan protokolle Yüksek İhtisas Hastanesi çalışanlarına, Kırıkkale Üniversitesi`nin konularında uzman akademik personeli tarafından 6331 Sayılı Kanun kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri düzenlendi.

1600 PERSONEL KATILDI

1600 katılımcıya katılım belgelerinin verildiği eğitimlerin sonunda gerçekleştirilen törende konuşan Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tekin Akça,  son günlerde meydana gelen maden kazalarına değinerek madenlerle aynı tehlike grubunda bulunan sağlık sektöründeki risklere dikkat çekti. Bu risklerin çalışanlara tekrar tekrar hatırlatılması ve iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşması amacıyla bu eğitimlerin yapıldığını ifade eden Uzm. Dr. Akça, konuşmasının sonunda destek ve katkılarından dolayı Kırıkkale Üniversitesi Yöneticilerine ve akademisyenlerine teşekkürlerini iletti.

“GELİŞMİŞ ÜLKELERDE BU KÜLTÜR OTURMUŞTUR”

Törende Kırıkkale Üniversitesi adına bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış da, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu`nun, iş kazaları ve meslek hastalıkları ortaya çıkmadan önlem alınmasını zorunlu hale getirdiğinin altını çizerek, bu kanunun, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinde en iyi koşulları hedefleyen bir kanun olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kocamış sözlerine şöyle devam etti: “Gelişmiş ülkelerde iş sağlığı ve güvenliği kültürü yeterince oturmuştur. Ülkemizde ise bu kültürün oluşabilmesi için eğitim faaliyetlerin aralıksız devam etmesi gerekir.” Sağlık sektörünün çok tehlikeli işyeri sınıfında yer almasından dolayı bu eğitimlerin her yıl tekrarlanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kocamış, katılımcılara, eğitim veren akademisyenlere, Kırıkkale Üniversitesi adına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini koordine eden Yrd. Doç. Dr. Murat Lüy`e ve İş sağlığı ve Güvenliği konusundaki hassasiyetlerinden dolayı Başhekim Tekin Akça`ya teşekkür etti.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!