Hastanelerde enerji tasarrufu

Hastanelerde enerji tasarrufu

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. D.r Dilek Öztaş, verimli enerji kullanımının hizmet ve konforu yükselttiğini söyledi. Ülke ekonomisi için hastanelerde enerji tasarrufu yaptıklarını belirten Öztaş, herkesin bu konuda hassas davrandığını bil

İNSAN GELECEĞİNE ETKİ
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. D.r Dilek Öztaş,
Enerji Tasarruf haftası dolayısıyla ilgili açıklama yaptı.
Her yıl ocak ayının 2.haftası kutlanan enerji verimliliği haftası yine sessiz sedasız geçtiğini belirten Öztaş, “ Enerjinin günlük yaşantımız da çok büyük bir yer tuttuğunun farkındayız. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine birçok olumsuz etkiyi de beraberinde getirecektir. Enerjinin önemi ve gereği kadar bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 - 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Verimliliği Haftası kutlanmaktadır.”

VERİMLİ ENERJİ KULLANIMI
“Verimli enerji kullanımı demek, hizmet ve konfor kalitesinde ve miktarında düşüşe yol açmadan enerji tüketiminin azaltılması demektir. Ülke ekonomisi ve ülkemizin bekası için en önemli girdisi olan enerjinin büyük ölçüde ithalatla karşılanması, enerji maliyetlerinin ürün maliyeti üzerinde gün geçtikçe artan baskısı ve enerji tüketiminin yarattığı çevre kirliliği nedeniyle "enerji verimliliği" ekonomik ve çevresel açıdan büyük önem taşımaktadır. Aksi halde tasarruf edilmeyip tüketilen enerji için pahalı yatırımlar ve uzun zamana ihtiyaç olmaktadır. Oysa ki hem ekonomik hem de zaman açısından en kısa enerji üretimi tasarruf edilen ve verimli kullanılan enerjidir. Bu sebeple her ülkede olduğu gibi ülkemizde de enerjiye önem vermeliyiz.”

ENERJİ TASARRUFU YAPILIYOR
“Bugün gerek sanayi ve bina sektöründe, gerekse hayatımızın her alanında ve özellikle hastanelerimize yönelik olarak enerji verimliliğinin artırılması için eğitim, bilinçlendirme, değerlendirme ve mevzuat geliştirme çalışmaları yürütülmektedir. 02 kasım 2012 tarihin den itibaren bakanlığımızın ve kurum başkanlığımızın direktifleri doğrultusunda genel olarak Hastanelerimizin elektriğinden suyuna telefonuna kadar tüm işlerde tasarrufa önem vererek, 2012 - 2013 yıllarında elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerimiz de % 24 oranında tasarruf elde edilmiştir. Özellikle Elektrik konusunda Lambaların büyüklüğü azaltılmış, Personele eğitim verilerek biliçlendirilmiş, bina yalıtımı projelendirilmiş,yazın soğutma sistemi kapalı tutularak kapalı pencereler açılır hale getirilmiş,cihazlar kullanılmadığında stand by konumuna getirilmiş bu şekilde Enerji tasarrufu elde edilmiştir.” Dedi.



personel
11.01.2014 18:03:39
yeni binaya geçiş koridorunda tasarruf için ısıtma sistemini açtırmıyorsunuz ama aynı koridorun tüm lambaları 24 saat aralıksız yanıyor, bu nasıl tasarruf...

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!