Hastalara Kemanlı Tedavi

Hastalara Kemanlı Tedavi

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi?ndeki gözetim altında tutulan hastalara canlı müzik eşliğinde tedavi uygulanıyor. Hastalar keman eşliğinde çalan müziğin ritmi ile hem tevdi görüyor, hem de görülerince eğleniyorlar. Büyük çoğunluğu yaşlılardan oluşan hastalar b

HASTALAR UYGULAMADAN MEMNUN
Sağlık Bakanlığının "Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların tedavisi için kurulan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hizmete girdi. Merkezde hastalara ilaç ile tedavinin yanı sıra el becerileri ve müzik dinletisi uygulanıyor. 14 hastanın bulunduğu merkez, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar tarafından Vali Yardımcısı Rıfat Ata ve beraberindeki protokol üyelerine tanıtıldı. Merkezi gezen Vali Yardımcısı Ata, hastalarla bir süre sohbet ederek dertlerini dinledi. Merkezin, ihtiyacı olan insanlara basın aracılığı ile bilgilendirilip hizmet almalarını tavsiye eden Ata, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin tüm Kırıkkale?ye hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

UYGULAMA HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hakkında bilgiler veren Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, ?burada tedavi gören hastalarımızı servis araçlarımızla evinden alıyoruz doktorumuz, psikologumuz,  sosyal çalışma timimiz, usta öğreticimiz ve hemşiremiz tarafından takip ediliyor. Sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. Amacımız, hem bu tür hastalarımızı ailelerine yük olmaktan kurtarmak, hem topluma kazandırmak hem de hasta yakınlarını bir sürede olsa dinlendirmek amacıyla bakanlığımızın bu projesini Kırıkkale?de hayata geçirdik? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ