HASTALAR ARTIK REÇETE SMS İLE ALABİLECEK

HASTALAR ARTIK REÇETE SMS İLE ALABİLECEK

Sağlık Bakanlığı, evden çıkmaması gereken koronavirüs hastaları ve izolasyondaki temaslı vatandaşları hekimleriyle çevrim içi ortamda buluşturmak için pilot uygulama başlattı.

Kırıkkale’de hayata geçirilen uygulama sayesinde, karantinada olması gereken kişiler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alarak, hekimlerle görüntülü olarak görüşebiliyor. Reçetesini de SMS olarak alıyor.

Vatandaşların sağlıklarını yönettikleri ve kendilerine ait tüm sağlık kayıtlarına eriştikleri e-Nabız Sistemi, pandemi sürecinde muayene hizmeti vermeye başladı. Pilot olarak başlayan uygulama, evden çıkmaması gereken Koronavirüs hastaları ve izolasyondaki temaslı vatandaşları hekimleriyle çevirim içi ortamda buluşturuyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alan hastalar, hekimlerle görüntülü olarak görüşebiliyor.

Tüm dünya için sağlık tehdidi oluşturan Koronavirüs hastalığı ile mücadele sürüyor. Ülkemizde de evde izolasyonda olan pozitif ve temaslı vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı bulunuyor. Durum böyle olunca bu vatandaşların sağlığının takibi için yeni projeler gündeme geldi. Periyodik olarak aile hekimleri tarafından aranan hastalar için artık hekimlerle çevrimiçi görüntülü görüşme imkanı getirildi. Ankara, Kırıkkale, Yalova, İstanbul ve Samsun’da hayata geçirilen uygulama sayesinde, karantinada olması gereken kişiler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alarak, hekimlerle görüntülü olarak görüşebiliyor. Reçetesini de SMS olarak alıyor.

Bakanlık Dr. e-Nabız Tele Sağlık Projesi’ni pilot olarak uygulamaya koydu. Uygulama, evden çıkmaması gereken koronavirüs hastaları ve izolasyondaki temaslı vatandaşları hekimleriyle çevirim içi ortamda buluşturuyor. MHRS üzerinden randevu alan hastalar, hekimlerle görüntülü olarak görüşebiliyor. Periyodik olarak aile hekimleri tarafından aranan hastalar, uygulama sayesinde artık görüntülü muayene olabiliyor. Proje; Ankara, Kırıkkale, Yalova ve İstanbul’da hastanelerde pilot olarak uygulanmaya başladı. Samsun’da ise aile hekimliklerinde uygulamaya konulan Dr. e-Nabız sisteminin kısa süre içinde tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması planlanıyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ