HASTA PERİŞAN YÖNETİM SEYİRCİ

HASTA PERİŞAN YÖNETİM SEYİRCİ

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde muayene olmak isteyen hastalar sabahın erken saatlerinde sıraya girmek zorunda kalıyor.

Kırıkkale ve Kırıkkalelilerin sağlıkla imtihanı bir türlü bitmek bilmiyor. Pusula Gazetesi olarak bu konuyu sürekli gündeme getiriyoruz. Ancak yıllardır en ufak bir ilerleme olamaması hastaları da sağlık çalışanlarını da yıpratmaya devam ediyor. 

Alo 182’den randevu alamayan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gelerek sıra almaya çalışıyor. 

 

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ’ın haber için yorumu; 

“Eskiden tüm doktorların muayene ettiği odaların önünde bulunan desklerde sekreter vardı. Hastaların sıraya geldiğinde isim okuyor, röntgene git, kan vermeye git şeklinde yol gösterenler vardı. Şimdi ise sektereler doktor yanlarına alınarak, doktorların işini hafifletmek üzere yardımcı personel durumuna getirildi. Vatandaş çilesini çeksin dursun. 182 çağrı merkezinden randevu olmadan kesinlikle muayene olma imkanı yoktu. 

KBB’ye ve Cildiyeye muayene olmak ayrı bir zulüm. 182’nin kuruluş amacı işçinin, memurun ve esnafın işyerinde gecikme yaşanmasın, vaktinde saatinde muayene olsun diye çıkarılmıştı. Şimdi ise 182’den kayıt yoksa muayene de yok. 

İnsan bir devlete ne için vergi ödüyor, sağlıktan fayda görmek için, Şimdi ise sağlıktan fayda görmenin tek yolu 182’den randevu almaktan geçiyor. Genel Cerrahi, Ortopedi ve Dahiliye gibi branşlar direk giden hastayı muayene ediyorlar. Fakat bazı bölümler 182’den zorunlu kılınıyor. 

Sağlıkta çağ atlanmıştı. SSK Hastanesi’ne dönen bir çalışma şekli sergileniyor şu anda. Sabahın erken saatinde gidip kayıt olan insanların oluşturduğu kuyrukları görünce ne demek istediğimi anlarsanız” 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız