Haşereye helikopterli önlem!

Haşereye helikopterli önlem!

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI BU YIL KIRIKKALE´DE SİVRİSİNEK, BÖRTÜ BÖCEK SIKINTISININ OLMAYACAĞI YÖNÜNDE SÖZ VERDİ

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI BU YIL KIRIKKALE´DE SİVRİSİNEK, BÖRTÜ BÖCEK SIKINTISININ OLMAYACAĞI YÖNÜNDE SÖZ VERDİ

Haşereye helikopterli önlem!

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, daha temiz bir Kırıkkale´de birlikte yaşamak sloganıyla yola çıktıklarını ve larva ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Saygılı, ilaçlama şirketinin ekstra getirmiş olduğu ekipmanlarla ve çok farklı ilaçlarla haşerelere karşı mücadele vereceklerini bildirdi.

2 ADET BİOKOPTER, 1 ADET AMFİBİ

Kırıkkale Belediyesi, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ortaya çıkacak olan haşerelere karı önlemini aldı. Biopest ilaçlama firmasıyla çalışma yürütecek olan Temizlik İşleri Müdürlüğü, kent merkezinin ulaşılması çok güç olan en ücra bölgelere kadar havadan ve karadan ilaçlama çalışması gerçekleştirecek. Yaz boyunca 2 adet biokopter, 1 adet amfibi (su aracı), 1 adet yeşil alan ilaçlama aracı, 3 adet ULV (Sinek ilaçlama aracı) ile mücadele edilecek.

ÇOK DEĞİŞİK BİR İLAÇ

Cumhuriyet Meydanında tanıtımının yapıldığı araçları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bu yıl hiçbir mahallede böcek konusunda sıkıntı yaşanmayacağı sözünü verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır ve müdürlerle beraber yetkililerden araçlar hakkında bilgi alan Başkan Saygılı, haşerelerle mücadelede bu yıl yurt dışından farklı bir ilaç getirildiğini ve bu ilaçla mücadele yapılacağını ifade etti.

AĞAÇLARA BAKIM

Araçları inceledikten sonra açıklamalarda bulunan Saygılı, ?Bugün burada ilaçlama şirketimizin ekstra getirmiş olduğu aletler helikopterler, botlarla, hızlı bir şekilde ilaçlama yapılacak. Şu anda larva zamanı, hızlı bir şekilde biz ilaçlama yaparken bu araçlarımız takviye olarak bulunacak. Bu sene daha az haşerelerle karşılaşacağız. Biliyorsunuz çınar tarzı ağaçlarımızın yaptığımız bir uygulamamız var.?

ÖNEMLİ MÜCADELE YAPACAĞIZ

?Ağaçlarımızın ömrünü uzatan ve ağaçlarımızın daha sağlıklı olması için ilaçlama hizmetimiz bu sene de devam edecek. Bu sene üvezlerden inşallah kurtuluruz. Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz ne kadar ilaçlama yapılsa da üvezlerin önüne geçemedik. Sadece biz değil tüm Türkiye üvezlerle mücadele ediyordu. Bu sene yurt dışından yeni bir ilaç geldiğinden bahsediyorlar. Daha temiz bir Kırıkkale için hep beraber arkadaşlarımızla çalışıyoruz. İnşallah daha temiz bir Kırıkkale´yi birlikte yaşarız? dedi.

AĞAÇLARA İLAÇLAMA METODU

Öte yandan ağaçların daha iyi verim vermesi ve hastalıkların önüne geçilebilmesi için Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı ilaçlarla aşılama işleminin yapıldığını belirten Saygılı, kent genelindeki ağaçların hastalıklarla mücadele etmesi için çok farklı bir ilaç kullandıklarını söyledi.



tarafsız
27.04.2017 21:41:12
Geçen sene ivezden geçilmiyordu hem celal bayar hemde merkez umarım bu sene olmaz daha bu yapılmıyor biz çok şeyler bekliyoruz ama nerde..

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü