"Hasattan iyi verim alınacak"

Vali Ali Kolat, hasatta 1 dekar alandan 250-300 kg, bazı yerlerde 300-350 kg ürün alındığını söyledi. Çiftçilere iyi bir hasat dönemi dileyen Kolat, hasatlardan iyi bir verim alınacağını bildirdi.

TARLA HASADI TÖRENİ

Vali Kolat, Delice ilçesine bağlı Çerikli beldesinde Muharrem Balcı`ya ait tarlada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarla Hasadı" törenine katıldı.

Kolat, programda yaptığı konuşmada, bu sene de istenilen ürün bolluğuna ulaşıldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Bu gün burada Tarla Hasadı için beraberiz. İyi bir gün . Bu sene de istenilen ürün bolluğuna ulaşılmıştır. Yağışlar da bu sene arzu edildiği gibi olmuş. 1 dekar alandan bazı yerlerde 250-300 kg, bazı yerlerde 300-350 kg ürün alınmaktadır. Devletimizin alım fiyatları da üreticimizin beklentisine cevap verilmiştir. Hububat verimi gayet iyi. Bol ve iyi verim alınacağı gözükmektedir. İnşallah, bereketli bir hasat yılı olacak. Çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum”

 

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKİR

Buradaki törende çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali Ali Kolat onların sorunlarının çözülmesi için ilçe kaymakamı Mehmet Parlak’ a taleplerin takip edilmesini ve yardımcı olunmasını istedi. Tarla Hasadı, dönüşü Aspir ekilen tarlayı da ziyaret eden Vali Kolat, ürün hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş’tan bilgi aldı.  Verilen bilgide bu sene 12 çiftçi tarafından 1405 dekar alana Aspir ekileceği belirtildi.Kolat, Kudret Altınok’a ait Hububat Depo İnşaatını da gezerek bilgi aldı.Verilen bilgide burasının Lisanslı Habubat Deposu olduğu; tamamlanmasıyla yöreye özellikle çiftçilerimize daha yararlı hizmetlerin verileceği ifade edildi.

 

20 BİN TON KAPASİTE

Yapılan hububat silolarının 20 bin ton kapasiteli olduğu

ve buradan alınacak laboratuvar lisanslı ürünlerin ülkemizin her yerinde rahatlıkla satılabilecek kalite

de olduğunu dile getirdi.Kolat, yine Çerikli Beldesinde bulunan; Tarım ve Köy işleri Bakanlığının hibe destekleriyle yaptırılan Tosunlar Hububat Alım Merkezini ziyaret ederek bilgi aldı. Çiftçiden alınan ürünlerin bedellerinin ödendiği ve buğdayların kendi un fabrikalarında değerlendirildiği belirtildi. Çerikli Buğday Pazarı’nı da gezen KOLAT, burada satılan buğday ve arpa ürünlerini de inceleyerek satışları konusunda bilgi aldı. Daha sonra Kırıkkale Ticaret Borsası Çerikli Satış Deposunu ziyaret ederek burada Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer ve çiftçilerle bir süre sohbet etti. Burada

Muharrem Balcı’ya ait 11 ton buğdayın satışı da iyi bir fiyatla Sayın Valimiz tarafından gerçekleştirildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü