Hasattan üretici de, tüccar da memnun

Hasattan üretici de, tüccar da memnun

BOL KARLI, AZ YAĞMURLU GEÇEN MEVSİMİN SONUNDA HASAT BAŞLADI

BOL KARLI, AZ YAĞMURLU GEÇEN MEVSİMİN SONUNDA HASAT BAŞLADI

Hasattan üretici de, tüccar da memnun

Kırıkkale´de çiftçilerin özlemle beklediği 2017 yılı hasat dönemi başladı. Deniz seviyesine daha yakın bölgelerde hasadın başladığını söyleyen Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, buğdayın çiftçinin yüzünü güldürdüğünü, arpalarda ise yağışların geç gelmesi nedeniyle verim kaybı yaşandığını söyledi.

BOL KAR YAĞIŞLI AZ YAĞMURLU GEÇEN MEVSİM

Bol kar yağışlı bir kış mevsimi, az yağışlı bir ilkbahar mevsimi yaşayan Kırıkkale´de 2017 yılı hasat dönemi başladı. Karakeçili, Çelebi ve Delice bölgesinde deniz seviyesine daha yakın bölgelerde başlayan hasatta ilk ürünler alındı. Edinilen bilgilere göre yağışların zamanında yağmaması nedeniyle arpalarda ürün kaybının yaşandığı, buğdayda ise verimin çiftçinin yüzünü güldürdüğü belirtiliyor. Yağışların çiftçilerin imdadına son anda yetiştiğine dikkat çeken Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, buğdayda verimin iyi seviyede olduğunu, nohut ve mercimek üretiminde sürecin oldukça iyi ilerlediğini vurguladı.

HASAT ÜRETİCİ VE TÜCCARI SEVİNDİRDİ

Hasat döneminin başlamasıyla birlikte üreticinin ve tüccarın yüzünün gülmeye başladığına dikkat çeken Ticaret Borsası Başkanı Sümer ?Tarımda bir yıllık emeğin, sabrın karşılığı bereketin ve bolluğun simgesi olan hasadın yapıldığı günlerdeyiz. Karakeçili, Çelebi ve Delice-Çerikli bölgelerimizde biçerdöverler hasat için tarım arazilerine girmiş durumda. Yağışların geç gelmesine rağmen ürünlerde fazla kaybın yaşanmaması üreticilerimizin yüzünü güldürüyor. Süreç istenilen seviyede ilerlerse Nohut ve mercimekte üreticinin yüzünü güldürecektir. 2017 hasat döneminin tüm çiftçilerimize ve tüccarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? diye konuştu. 

ANIZ YAKAN GELECEĞİNİ YAKAR

Çiftçileri anız yakmamaları konusunda uyaran Başkan Sümer, ?Hasat sonrası çiftçilerimizin bir sonraki sezona ekim hazırlığı yaparken anız yakmamaları konusunda uyarıyoruz. Çünkü anız yakarak toprağın yapısını bozmakla birlikte üzerindeki canlıları yok ettiklerini bilmeleri gerekir. Yanan sadece anız değil ülkemizin doğal zenginlikleri ve geleceğidir. Çiftçilerimizin bu konuda hassas davranmaları gerekmektedir? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı