Hasadınızı sertifikalı operatörlere yaptırın!

Hasadınızı sertifikalı operatörlere yaptırın!

HASAT SIRASINDA TANE KAYBININ ÖNLENMESİ İÇİN UYGULAMALI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

HASAT SIRASINDA TANE KAYBININ ÖNLENMESİ İÇİN UYGULAMALI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Hasadınızı sertifikalı operatörlere yaptırın!

Kırıkkale´de başlayan hasat dönemi ile birlikte Tarım İl Müdürlüğü Biçerdöver Kontrol Ekipleri de çalışmalarına başladı.

İLK HASAT DELİCE´DE YAPILDI

Delice´nin Tavaözü köyümüzde yapılan denetimde ekiplere bizzat eşlik eden İl Müdürü Sırrı Yılmaz, ?En iyi teknikle en verimli üretimi yapmak kadar ürettiğimizi en az kayıpla hasat etmemiz gerektiğine değinerek, İlimizde açılan kurslar ile artırılan biçerdöver kontrolör sayısıyla birlikte ekiplerin özverili çalışma ve denetimlerinin devam edeceğini belirterek çiftçimiz için bu yılki hasat döneminin bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

TANE KAYBI HEM ÇİFTÇİYE HEM DE EKONOMİYE ZARAR

Bu arada hasat sırasında tane kaybının önlenmesi istendi. Tane kaybına yol açan biçerdöver sahiplerinin önce uyarılacağı uyarı dikkate alınmaz ise çalışmadan men edilebileceği kaydedildi. Çiftçiler bu konuda ısrarla uyarılırken hasat sırasında mutlaka biçerdöverlerin takip edilmesi önerildi.

TARLALARINIZ YENİ YILA HAZIR OLSUN

Şu an kuru arazide hasada başladıklarını belirten Yılmaz, "Verim rekoltesi tarlanın durumuna göre 300-400 kilo arasında değişiyor. Bu bakımdan mahsul gayet iyi durumdadır. Süne ile ilgili çalışmalar yaptık, tedbirlerimizi aldık. Sonuç olarak verim çok iyi oldu. Önümüzdeki hafta sulu arazide hasatların başlamasını bekliyoruz" dedi. Çiftçilere hasat konusunda tavsiyelerde bulunan Yılmaz, "Çiftçilerimiz, arpa, buğday ve nohut hasadını yaptıktan sonra çit sürmelidirler. Pulk ile derin ekim sürmek gerekiyor. Bu sayede kışın fare çıkmamış oluyor. Aynı zamanda Zabrus denilen buğday böceklerine karşı önlem alınmış oluyor. Derin ekimin her halükarda çiftçiye olumlu getirileri vardır" sözlerinde bulundu.

GELECEĞİNİZİ YAKMAYIN

Anız yakılmasının hem tehlikeli hem de zararlı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Yakılması doğaya zararlıdır. Yararlı böcekleri öldürüyor. Ne kadar zararlı böcek varsa o kadar da yararlı böcek vardır. Anız yakıldığı zaman yararlı ve zararlı bütün böcekler ölüyor. Dolayısıyla bu doğanın dengesi açısından da kötü oluyor. Atmosfere de zarar vererek hava kirliliğine neden oluyor. İnternetle, telefonla ve birebir çiftçilerimize bilgilendirmede bulunuyoruz. Anızın kesinlikle yakılmaması konusunda bir kez daha dikkat etmelerini ve tedbir almalarını istiyorum. Önümüzdeki yıllarda çocuklarımıza ve onların çocuklarına kalacak olan arazilerimizi kesinlikle yakmamalıyız" dedi. Biçerdöverler ve arazi sahiplerinin danelerin düşmemesi için dikkat etmeleri gerektiğini dile getiren Yılmaz, danelerin gereksiz dökülmesinin çiftçiye ve milli ekonomiye zarar verdiğini ifade etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü