Haramilerin saltanatı ekmeğimizi küçülttü!

Haramilerin saltanatı ekmeğimizi küçülttü!

EMEKLİ SEN 3. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, MEVCUT BAŞKAN YÜKSEL DOĞAN GÜVEN TAZELEDİ

EMEKLİ SEN 3. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, MEVCUT BAŞKAN YÜKSEL DOĞAN GÜVEN TAZELEDİ

Haramilerin saltanatı ekmeğimizi küçülttü!

Emekli Sen Kırıkkale Şubesi 3. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Kongrede aday olan mevcut başkan Yüksel Doğan güven tazeleyerek yeniden şube başkanlığına seçildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Doğan ?Haramilerin saltanatı 12 milyonu aşkın emekli, dul ve yetimin ekmeğini daha da küçülttü? dedi.

ÜLKEMİZ DAHA KÖTÜYE GİDİYOR

Emekli-Sen Kırıkkale Şubesi 3. Olağan Genel Kurul toplantısı hafta sonu Eğitim Sen şubesi toplantı salonunda yapıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan şube başkanı Yüksel Doğan Türkiye´nin her geçen gün karanlığa sürüklendiğini emeklinin, geniş halk kesimlerinin açlıkla yoksullukla yaşamla sınavının daha da ağırlaştığını söyledi. Doğan, ?Üç yıl önceki genel kurulumuzdan bu yana ne yazık ki ülkemizde yaşananlar daha da karanlık ve iç karartıcıdır. Emeklilerin, geniş halk kesimlerinin açlıkla, yoksullukla, yaşamla sınavları daha da zorlaştı. İktidar kendisine dikensiz bir gül bahçesi yaratmak için hakkı, adaleti, demokratik değerleri duvara astı Haramilerin saltanatı 12 milyonu aşkın emekli, dul ve yetimin ekmeğini daha da küçülttü? diye konuştu.

HÜKÜMETİN UYGULAMALARI ÜLKEYİ YAŞANMAZ KILIYOR

Özellikle son dönemde yapılan uygulamalarla sağlık ve sosyal güvenlik alanında yaşamsal dönüşümler yaşandı. Neo-liberal politikalarla adım adım sosyal devlet anlayışı yok edildiğini savunan Doğan ?Paran kadar sağlık, paran kadar eğitim dönemi başlatıldı. Sağlıkta insan değil, rantı ve karı önceleyen uygulamalar hayata geçirildi. Halk sağlığını önceleyen sistem yerine ikinci basamak sağlık hizmetlerinin getirilmesi zaten yaşlı olan kronik hastalıklarla boğuşan pek çok emekliyi adeta kalbinden vurdu. Adaletsiz vergi sisteminin uygulandığı ülkemizde emekliler ve geniş halk kesimleri üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Milli gelirin arttığı her dönemde bu artışları reklam amacıyla kullanırken, gelirden öncelikli pay alması gereken emeklilere yüzdelik, komik artışlarla idare edin deniliyor. Biz bu gidişe dur demek için mücadelemizi sürdüreceğiz? şeklinde konuştu.

YÜKSEL DOĞAN GÜVEN TAZELEDİ

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Sosyal Demokrasi Derneği il temsilcisi Av. Murat Çakırca yaptı. Kongrenin günden maddeleri ile ilgili görüşmelerin yapıldığı ve oylandığı kongrede üyelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan mevcut başkan Yüksel Doğan Güver tazeleyerek yeniden şube başkanlığına seçildi. Emekli Sen Genel Kurul Toplantısına Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, SES Çorum Şube Kadın Kolu Sekreteri Sibel Alyılmaz, CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal, Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, BES İl Temsilcisi Muharrem Durakcan, ADD Kırıkkale İl Başkanı Yüksel Özbey, Petrol İş Şube Başkanı Recep Sefer, Alevi Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Güney ve dernek üyesi emekliler katıldı.

HABER: Murat Karadağ



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı