Hanımlara kitap okuma ödülü

Hanımlara kitap okuma ödülü

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Veliler Okuyor” projesi çerçevesinde çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Kitap Okuma ve İzleme Ekibiyle, öğrencilerin yanı sıra velilerin de kitap okumasına olanak sağlıyor.

AMAÇ ÖĞRENCİ BAŞARISI

Çalışmalarını veli ziyaretlerini sıklaştırarak sürdüren Kitap Okuma ve İzleme Ekibi ile Sınav Koçluğu Ekibi, bir yandan öğrencilerin çalışma ortamlarını yerinde görme şansını elde ederken diğer yandan da velilerin görüşünü alarak öğrencilerin başarılarını artırma yönünde çalışmalarını sürdürüyorlar. Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Murat Özsoy, veli görüşmelerine ve ev ziyaretlerine özellikle önem verdiklerini, bunun da meyvelerini vermeye başladıklarını belirtti.

 

İLGİNÇ ANKET

Öğrenci velileri arasında yaptıkları “kitap okuma” anketinin sonuçlarının çok ilginç olduğundan bahseden Atatürk sağlık Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nazlı Akdağlı, “Okulumuz kitap okuma ve izleme ekibinin yapmış olduğu ankette velilerimizin kitap okumayı sevdikleri ancak zaman bulamadıkları yönünde görüşler aldık. Daha çok dinî içerikli kitaplar okumaktan hoşlandıkları, ayda en az bir kitap okumaya gayret ettikleri, ancak çocuklarının kitap okumaktan hoşlanmadığı ve beraber okuma etkinliği yapmadıkları da anketimizin sonuçları arasındadır. Yalnız ilginç olan bir sonuç ise, Kırıkkale halkını okumamakla, okumayı sevmemekle suçlayan velilerin kendilerinin de İl Halk Kütüphanesi’nin kullanmadıkları, hatta kütüphanenin yerini bilmedikleri de bu anketin sonuçlarındandır” dedi.

 

EV HANIMI OLMAK ENGEL DEĞİL

Her ay düzenledikleri “En Çok Okuyan Veli” yarışmasının birincisine kitap hediye eden Okul Müdürü Murat Özsoy, “Velilerimizi okumaya teşvik etmek için her çalışmayı yapmaya hazırız” dedi. Ardından bu ayın en çok kitap okuyan velisi Emel Düğeroğlu, kızı 12-C sınıfı öğrencisi Elifnur’un da okumayı çok sevdiğini, adeta onunla yarış halinde kitaplarını okuduğunu ifade etti. Ev Hanımı olduğunu özellikle belirten Düğeroğlu, bu ay 15 kitap okuduğunu, evinde küçük bebeği olduğu halde bu sayıya ulaştığını ifade etti. “İnsanlar kitap okumamak için kendilerine bahaneler buluyor. Oysa kitap okumanın tadına vardığımdan beri yemek yaparken bile kitap okumaktan kendimi alamıyorum. Artık dizilerden bir tat alamıyorum. TV okuma saatlerim çok azaldı. İzliyorsam da çok daha kaliteli programlar izliyorum” diyen Emel Düğeroğlu, evlerine günde en az bir gazetenin de sürekli olarak girdiğini de belirterek, tüm velileri kitap okumaya davet etti.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ