HANİ YOLU OLMAYAN KÖY KALMAMIŞTI

HANİ YOLU OLMAYAN KÖY KALMAMIŞTI

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesine bağlı Hisar Köy 25 yıldır yollarının yapılmasını bekliyor. 1989 yılında Kırıkkale'nin il olmasıyla başlayan yol sorunu 25 yıldır çözülebilmiş değil. Halkın tüm çabalarına rağmen köyün açılmayan yolundaki en büyük engeli

 

İki İli Birbirinden Ayıran Yol
1959 yılında Ankara’dan alınarak Kırıkkale’ye bağlanan Hisar Köy’ün tarım arazilerinin büyük bir çoğunluğu Ankara sınırlarında yer alıyor. Bu sebeple tapu işlemlerinin çoğunluğu Ankara’dan yapılıyor. 1989’da Kırıkkale’nin il olmasıyla birlikte vilayet sınırları belirlenirken çizilen kadastro hattı köyün tam ortasından geçiyor. Bu sebeple köy fiziki olarak Ankara’ya, siyasi olarak Kırıkkale’ye bağlı görünüyor. Köyün ulaşımını sağlayan yol ise iki ilin tam ortasından geçiyor. Bu yüzden yol sınır kabul edildiği için ne Ankara tarafından, ne de Kırıkkale tarafından kabul edilmiyor.

Başbakan Yolu Olmayan Köy Kalmadı Demişti
Köy halkından alınan bilgiye göre yolun açılması konusunda İl Özel İdaresine defalarca başvuru yapıldı ama “Yol Ankara’dan Geçiyor” diyerek sürekli aynı cevap alındı. Elmadağ Belediyesiyle yapılan görüşmelerde ise Hisar Köy Kırıkkale’ye bağlı olduğu için biz yardımcı olamayız denildi. Halk yıllar önce Başbakan’ın “Yolu, suyu, elektriği olmayan köy kalmadı” sözünü hatırlatarak “Başkentin 55 km yakınında bile yol yok hani verilen sözler” diyerek tepki gösterdi.

Ya Kırıkkale İlçe Olsun, Ya da Biz Ankara’ya Bağlanalım
25 yılda 4 km lik yolu açamayan Kırıkkale’nin idarecilerine seslenen halk, “ 4km yere kaç ton asfalt gidecekte kanunları bahane ediyorsunuz, yol Ankara’dan geçiyorsa, Ankara başka bir ülkenin toprağı mı? Türkiye’nin 71. ili Kırıkkale’nin 4km yol yapacak parası yoksa o zaman tekrar Ankara’ya ilçe olsun, ya da biz Ankara’ya bağlanalım. Madem kanunları bahane ediyorsunuz Hisar Köyü Kırıkkale’ye bağlayan yolu neden yapmıyorsunuz?” diye seslendi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ