Hamsi tezgahlarda

Hamsi tezgahlarda

Karadeniz`de avlanan hamsi Kırıkkale de tezgâhlarda yerini almaya başladı. Balık av sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçıların ağlarına takılmaya başlayan hamsinin kilosu 8 liradan satışa sunuldu.

UYGUN FİYAT

Yeni Tufanlar Balıkçı Sahibi Halit Tufan hamsi sezonunun yeni açıldığını belirterek, ?Şu an sezon başı olmasına rağmen fiyatlarda biraz yükselme var. Bu yıl umudumuz balığın çok ve bereketli olması. Biz de böyle olunca vatandaşa daha uygun fiyatlarla balık satabiliyoruz. Zaman içerisinde hamsinin fiyatı daha da düşer? dedi. Kentte 25 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Halit Tufan 1 Eylül´den itibaren avlanma yasağının sona ermesiyle Karadeniz´de palamut ve istavritin bolca ağlara takılmasının yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

BEREKETLİ SEZON BEKLİYORUZ

Palamudun adedinin 15, istavritin kilogramının 10, uskumrunun kilosunun da 14 liradan satıldığını anlatan Tufan, sezonun yeni açılması ve havaların sıcak olması nedeniyle çok çıkmamasına rağmen tezgâhların balıkla şenlendiğini ifade etti. Tufan "Şu anda sezon başı olduğu için fiyatlar normalin üzerinde. Bu bile tezgâhlarımızı doldurmaya yetti. Bu sene umudumuz var; özellikle Karadeniz´de bereketli bir balık sezonu bekliyoruz." dedi. Tufan,  bugünlerde İstavrit, hamsi, deniz çipurası, sardalye, kolyoz, kupes, palamut  balıklarının boy gösterdiği tezgâhlarda, trollerin denize açılmasıyla balık çeşidinin artacağını söyledi. Balıkların fiyatının ise 8- ile 30 lira arasında değiştiği öğrenilirken, balıkçılar satışlardan memnun olduklarını  belirti.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü