Halkımızın sağlığı her şeyden önemli

Halkımızın sağlığı her şeyden önemli

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kent genelinde satışa sunulan yumurtaların denetlendiğini söyledi. Halkın hijyen açısından sağlıklı ürünleri tüketmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Kırbaş, denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı açıklamada, “Halkımızın daha sağlıklı ve hijyenik yumurta tüketebilmesi için, Müdürlüğümüz yetkililerince, İlimizde yumurta satışı yapılan yerlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, yumurtaların satış koşularının “Türk Gıda Kodeksi Yumurta Ve Yumurta Ürünleri Tebliği” ne uygun olarak yapılıp, yapılmadığı kontrol edilmektedir.Yumurtanın en önemli kalite kriteri olan tazeliğinin raf ömrü boyunca sağlanabilmesi için gıda kontrol görevlilerimiz özellikle soğukta muhafaza koşullarına dikkat etmektedir.”

CEZAİ İŞLEM UYGULANIR

“İşyeri sahipleri ve çalışanları 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuat dahilinde gerekli koşullar hakkında bilgilendirilmekte, uymayanlar hakkında cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Yumurta ve yumurta ürünleri tebliğinde, yumurtalar özelliklerine göre A sınıfı ve B sınıfı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yumurtaların hangi şartlar altında muhafaza edileceği ve satışa sunulacağı aynı tebliğin 14. maddesinde aşağıdaki şekilde açıklanmıştır.”

YUMURTA DENETİMLERİ

“A sınıfı yumurtalar (+5) – (+12)°C sıcaklıklarda muhafaza edilir ve taşınır. Ancak 24 saatten fazla olmamak üzere sevkiyat sırasında veya 72 saatten fazla olmamak üzere perakendecide +5°C’nin altındaki bir sıcaklıkta tutulabilir. B sınıfı yumurtalar (+5) – (+12)°C’de ve  % 70 – 85 bağıl nem içeren depolarda muhafaza edilir ve belirtilen sıcaklıklarda taşınır. Yumurtalar üretildiği yerde ve tüketiciye ulaştırılana kadarki tüm aşamalarda temiz ve kuru yerlerde ve yabancı kokulardan ari biçimde depolanır; darbelerden, doğrudan güneş ışığından ve büyük sıcaklık dalgalanmalarından korunur.” Dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!