Halkımızın sağlığı daima görevdeyiz

Halkımızın sağlığı daima görevdeyiz

Ağırtaş, “Halk Sağlığı Haftası” nedeniyle açıklama yaptı. Ağırtaş, “Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ilimizin en ücra köşelerine kadar vatandaşlarımıza sağlık hizmetini ulaştırmaktadır” dedi.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “Halk Sağlığı Haftası” nedeniyle açıklama yaptı. Ağırtaş, “Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ilimizin en ücra köşelerine kadar vatandaşlarımıza sağlık hizmetini ulaştırmaktadır” dedi.

EKİP RUHU İÇERİSİNDE HİZMET VERMEKTE

Ağırtaş, “Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Toplum Sağlığı Merkezimiz ve Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel,  ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir.”

SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURMAK GEREKİR

“Kadın ve çocuk sağlığı bakanlığımızın öncelikleri arasındadır. Özelikle doğurganlık çağındaki kadınlar ve gebelikten itibaren bebek ve çocuklarımıza yönelik sağlık hizmetleri itina ile sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir. 13 ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı ile aşılar, geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır. Sağlığın temel unsurlarından olan içme ve kullanma sularının güvenilir olması için her yıl yüzlerce noktadan düzenli aralıklarla alınan numunelerden yapılan tahlille şebeke sularının ve yüzme sularının güvenliği takip edilmektedir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. “

ALO 171 SİGARA BIRAKTIRMA HATTI

“Ulusal programlarımız doğrultusunda sağlığımızı tehdit eden risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmektedir. Toplum Sağlığı Merkezimizde çeşitli uzmanlarımız tarafından sigara bıraktırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca sigara bırakma polikliniğimize gelemeyenler için 7 gün 24 saat esasıyla görev yapan ALO 171 sigara bıraktırma hattı ile danışmanlık hizmeti verilmektedir. Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik Toplum Sağlığı Merkezimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Polikliniğimiz çeşitli taramalar yaparak vatandaşlarımızı kanserden korunmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır” dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız