Halk gününde esnafları dinledi

Halk gününde esnafları dinledi

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bankalar Caddesi'nde bulunan çay ocaklarına yeni düzenleme yapılabileceğini söyledi. İleriye dönük olarak esnaflar için yeni bir bölge tespit edildiğini belirtti.

ESNAFLARDAN ŞİKAYET VAR

Kırıkkale Belediyesi tarafından Halk Günü toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başkanlığında toplandı. Toplantıda vatandaşların istek, talep ve şikâyetleri dinlenerek, gereken çalışmaların yapılacağı bildirildi. Halk günlerinin birinci isteği olan, ‘Oğlumu, kızımı işe alın’ konusunda Saygılı yanında bulunan birim müdürlerine not almaları konusunda uyarıda bulundu.

Çay ocaklarının sıkıntıları konusunda söz alan bir esnafın; dükkanlarının önüne çizilen çizginin, işlerini büyük ölçüde azalttığını ve yeni düzenlemenin yapılmasını istemesi üzerine açıklama yapan Saygılı, Bankalar Caddesi arasında bulunan sokaktan memnun olduğunu ve oranın kültürünün olduğunu söyledi.

 

İLERİYE DÖNÜK UYGULAMA OLABİLİR

O bölgede bulunan esnafların şikâyeti üzerine uygulamanın yapıldığını belirten Saygılı, ileriye dönük olarak yeni bir bölge tespit edildiği müjdesini verdi. Esnafların kuralara uyması konusunda uyarılarda bulunan Saygılı, kimseyi mağdur etmeyeceklerini ve bu konuda bazı adımların atılacağını bildirdi. Çay ocağı sahibinin, akşam 6’dan sonra masaları atalım teklifini değerlendireceğini belirten Saygılı, Zabıta müdürünü yanına çağırarak bu konunun değerlendirilmesini istedi. Toplantıya katılan vatandaşların, iş istemeleri üzerine açıklama yapan Saygılı, herkesin her işi yaparım dediğini ancak kimsenin işi beğenmediğini kaydetti.

 

HERKES MASA BAŞI İŞ İSTİYOR

Belediyeye bağlı aracı şirketin kendilerinden 60 kişi istediğini ve iş isteyenlere dönüş yapıldığını belirten Saygılı, sadece 15 kişinin bu işi kabul ettiğini açıkladı. Herkesin masa başı veya kadrolu bir iş istediğini belirten Saygılı, imkanlar çerçevesinde iş isteyenlere gereken kolaylığın yapılacağını ifade etti. Yaşlı bir teyzenin ise oğlunun düğününe belediyeden ekmek ve çadır istemesi üzerine konuşan Saygılı, belediyenin bu konularda vatandaşlara yardımcı olduğunu ve gereken yardımın yapılacağını söyledi. Belediye’nin kendi alanlarıyla ilgili çalışmaların süratle yapılacağını belirten Saygılı, park ve bahçelerde de düzenlemelerdin yapılacağı müjdesini verdi. Toplantının sonunda vatandaşlar Başkan Saygılı’ya teşekkür etti.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ