Halk elinde ıslah projesi

Halk elinde ıslah projesi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde ‘‘Halk Elinde Hayvan Islah Projesi'' Kapsamında 2013 yılı hak edişlere esas proje yürütme kurulu toplantısı düzenlendi.

KAYITLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Çorum ve Kırıkkale illerimizde Bakanlığımızın başlatmış olduğu Ülkesel Halk Elinde Küçükbaş Koyun Islah Projesi başarıyla yürütülmektedir. Projenin aksamadan yürümesi için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Toplantıda; proje liderinin hak edişe esas olacak yetiştirici listelerini Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim tarihinin belirlenmesi, Proje liderleri tarafından hazırlanan 2013 yılı hak edişe esas olacak taslak listesinin görüşülmesi, Proje uygulamalarında sözleşmeli yetiştiricilerden ayrılması söz konusu olan ve proje liderinin teklifi ile ilave edilecek olan işletmelerinin durumlarının görüşülmesi,  proje liderlerinin damızlık değer tespitine yönelik verilerinin ve proje teknik elemanlarının her bir işletmeye ait tutmuş olduğu kayıtların değerlendirilmesi konuları görüşüldü.

GENİŞ KATILIM OLDU

2011 yılında uygulamaya konulan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel projesi Kapsamında  “Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı” alt projesine dahil 52 üreticinin 6.236 adet koyununa destekleme tutarı olarak 187.800 TL destekleme ödemesi, 2012 yılında ise  toplam 50 üreticinin 6049 adet koyununa destekleme tutarı olarak 273.425 TL üreticilerin destekleme yapılmıştır. Ayrıca 2012 yılı içerisinde Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri kapsamında 517 üreticimize 75.166 adet anaç koyun-keçi kapsamanda net 1.152.282 TL ödeme yapılmıştır. Toplantıya Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Özden Sarıkaya, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsünde Ziraat Mühendisi Engin Üney, Çorum Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Erkal Gedikli, Çorum Koyun- Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Kırıkkale Koyun- Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Lideri Yrd. Doç. Dr. Serkan Erat Teknik elemanlar ve yürütme kurulu üyeleri katıldı.

           

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı