Halk ekmek halka acımadı

Halk ekmek halka acımadı

Kırıkkale'de normal ekmek 80 kuruştan satılırken, belediye halk ekmek fiyatı da 15 kuruş zamlanarak 45 kuruş oldu. Yine Su ve Kanalizasyon tarifelerinde de muhalefet üyelerinin reddine rağmen ücretler artırıldı.

PLAN VE BÜTÇE KONUSU
Kırıkkale Belediye Meclis Toplantısı Başkan Vekili Çakır Yıldırım Başkanlığında toplandı. 2013 yılı mali yılı kesin hesabı, plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi konusu oy çokluğuyla kabul edildi.
İtfaiye Müdürlüğü Yaygın Eğitimi ve Tatbikatı tarifeleri görüşülerek, özel sektöre verilecek olan eğitim başına 300 TL alınması kararlaştırıldı.

15 KURUŞ ZAM
Su ve Kanalizasyon tarifelerinde de büyük değişiklikler yaşandı.
Yeni bir ev alan kişinin, su ve kanalizasyon hizmeti alabilmek için en az bin 500 TL ödemesi gerekecek. Yine ekmek fiyatlarına da 15 kuruş zam yapıldı. Muhalefet üyelerinin karşı çıkmasına rağmen, oy çokluğuyla kabul edilen zammın ardından, muhalefet üyeleri, vatandaşların temel gıdası olan ekmeğe bu denli zam gelmesine tepki gösterdiler.

ZAM GERİ ÇEKİLMELİ
Belediye’nin vatandaşların yanında olması gerektiğini ve temel ihtiyaçların bu denli zamlanmaması gerektiğini belirten muhalefet üyeleri, 15 kuruşluk zammın geri çekilmesi gerektiğini ve 80 kuruş olan normal ekmeğin de düşmesi gerektiğini belirttiler. Üyeler, normal ekmeğin 80 kuruş olduğunu ve asgari ücretle geçinen 4 kişilik bir ailenin günlük 8 TL’nin ekmeğe gideceğini, bunun da normal ekmekte aylık 240, halk ekmekte de 150 TL olduğunu belirtmesine rağmen halk ekmek de yine 45 kuruş oldu.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama