Halk İçin Bütçe İstiyoruz!

Halk İçin Bütçe İstiyoruz!

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZA DA GÖZ KONULUYOR

Halk İçin Bütçe İstiyoruz!

Bütçe görüşmelerinde ele alınan maddelerin, halkın sırtına yeni kamburlar oluşturmaya çalıştığını belirten KESK İl Temsilcisi Yüksel Şahin, ?Tüm emekçilerin, yoksullaştırılmış halkın geleceğini daha da karartmayı hedefleyen bir saldırı dalgasıyla karşı karşıyayız? diyen Şahin, ?İşsizlik,  yoksulluk, savaş, baskı ve şiddet ortamının fırsata çevrildiği bu süreçte emeği, barışı ve demokrasiyi hedef alan saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Rantçı için değil halk için bütçe yapılsın? diye konuştu.

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZA DA GÖZ KONULUYOR

Bir basın açıklamasıyla gündemi ve bütçe görüşmelerini değerlendiren KESK İl Temsilcisi Yüksel Şahin, ?Bir taraftan patronların yıllardır hayalini kurduğu, çalışma yaşamını bir bütün olarak güvencesiz ve kuralsız hale getirecek politikaları hayata geçirmek için son adımlar atılıyor. Siyasi iktidarın cilalayarak, allayıp pullayarak açıkladığı her planda, açtığı her pakette elimizde kalan son kazanılmış haklarımıza da göz konuluyor? dedi.

HEDEF, İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATI

Hükümetin, işçilerin kıdem tazminatlarına da göz diktiğini kaydeden Şahin, ?Uzun bir süredir hedefte olan işçiler, şimdi de Özel İstihdam Bürolarının modern kiralık köleleri haline getirilmek isteniyor. Kamu emekçileri olarak bizlerin ise sınırlı iş güvencemizi hedef alan hamlelerin ardı arkası kesilmiyor. Diğer taraftan ekmekten ete tüm temel gıda maddelerine, elektrikten suya, ulaşımdan vergi ve harçlara kadar iğneden ipliğe her şeye fahiş zamlar yapılıyor? şeklinde konuştu.

SAVAŞA SÜRÜKLENİYORUZ

Ülkemizin her geçen gün içeride ve dışarıda savaşın kıyısına daha fazla sürüklendiğini ve işsizliğin, yoksulluğun giderek derinleştiğini ifade eden Şahin sözlerine şöyle devam etti: ?İşte bu ortamda bütçe görüşmeleri sürüyor. TBMM´nin kapalı kapıları ardında yapılan görüşmelerde halk olarak kamu gider ve gelirlerinin belirlenmesinde söz sahibi olma hakkımız, yani bütçeye katılım hakkımız yine yok sayılıyor. Üstelik bizim adımıza bütçeyi denetlemekle görevli Sayıştay bile devre dışı bırakılarak bütçe süreci halktan, emekçilerden adeta kaçırılıyor. Ülkenin kaynaklarının gelirlerinin kimin ihtiyaçları için kullanıldığını bilmemiz, görmemiz istenmiyor.?

HALKI DEĞİL RANTÇIYI KORUYAN BÜTÇE

?Oysa bizlerden ne kadar saklanmaya çalışılsa da, bütçe hakkımız görmezden gelinse de 2016 bütçesinde de tercihin toplumun en geniş kesimini oluşturan, mal ve hizmet üreten emekçi sınıfların ihtiyaçları için değil,  bir avuç işverenin, patronun, rantiyecinin çıkarları için kullanılacağı tüm açıklığı ile ortadadır. Başka bir deyişle ülke kaynakları toplumun %99´unu oluşturanların değil, %1´ini oluşturanların ihtiyaçları için seferber ediliyor. Bunun için daha önceki savaş, talan ve rant bütçelerinin kopyasından ibaret olan 2016 bütçesinin yüzü sermayeye-ranta, sırtı ise halka ve emekçilere dönüktür.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ