Haksızlığa ve hukuksuzluğa dur diyeceğiz

Haksızlığa ve hukuksuzluğa dur diyeceğiz

İşçi Partisi Kırıkkale İl Başkanı Sami Pehlivanlı, Silivri Özel Mahkemelerinde bugüne kadar suçlu olduklarını kanıtlayacak hiçbir somut bilgi ve belge ortaya koyulamadığını söyledi. Haksızlığın sona ermesi için 5 Ağustos'ta Silivri'de bulaşacaklarını beli

HAYDİ SİLİVRİ’YE

İşçi Partisi Kırıkkale İl Başkanı Sami Pehlivanlı 5 Ağustos Özgürlük Buluşması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Türkiye’nin dört bir yanından, Silivri’ye gidileceğini belirten Pehlivanlı, haksızlığın ve hukuksuzluğun her zaman karşısında olacaklarını bildirdi. Pehlivanlı açıklamasının devamında, “Hepimizin bildiği gibi Silivri zindanlarında partimizin Genel Başkanı, seçilmiş Milletvekillerimiz, Siyasetçilerimiz, Değerli Yazarlarımız, Gazetecilerimiz, Bilim Adamlarımız ve Yurtsever Askerlerimiz ile birlikte Genel Kurmay Başkanı Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde özgürlüklerinden alıkonulmuşlardır. Silivri Özel Mahkemelerinde bugüne kadar suçlu olduklarını kanıtlayacak hiçbir somut bilgi ve belge ortaya koyulamamıştır.”

HAKLAR GASP EDİLİYOR

“Kanıt diye ortaya koyulabilen sadece binlerce sayfa sahte ve düzmece belgelerdir. Silivri Özel Mahkemeleri eliyle yapılan tek şey tutukluların savunmalarını 2 saat gibi bir zamanla kısıtlamak, yalancı ve gizli tanıklarla, sahte belgelerle kamu oyunun algısını yanıltarak ve hukuku çiğneyerek hakların gaspedilmesidir. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, savunma avukatlarının tutuklular lehine açıkça ortaya koyduğu kanıtlar ve belgeler mahkemece dikkate alınmamıştır. 57 sanığın savunması alınmadan mahkeme hüküm kurmaya karar vermiştir. Sözün özü; Silivri Özel Yetkili Mahkemeleri hukuksuzluğun, adaleti yok saymanın ve vicdansızlığın kitabını yazmışlardır”

KENDİLERİNİ ANAYASA MAHKEMESİNDEN ÜSTÜN GÖRDÜLER

“Ayrıca Anayasa Mahkemesi`nin uzun tutukluluk sürelerini iptal etmesine rağmen, AİHM’nin bu yönde bir kararı varken, Birleşmiş Milletlerin tutuklular lehine açıklamalar yapmışken Silivri Özel Mahkemeleri tanımayıp kendisini Anayasa Mahkemesi’nin dahi üzerinde görmüştür.13 Aralık ve 8 Nisan`da nasıl Silivri için hep birlikte direndiysek, nasıl Taksim`de korku duvarlarını yıktıysak, 5 Ağustos`ta da aynı kararlılık ve direnci göstermeliyiz. Çünkü bizler haksızlığın, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun hüküm sürdüğü hiçbir olaya kayıtsız kalmadık, 5 Ağustos`ta da kalmayacağımızı tüm dünyaya göstermeliyiz.İşçi Partisi olarak ; 5 Ağustos 2013 günü, Silivri`de tüm Kırıkkale’lileri tarihe tanıklık etmeye davet ediyoruz.” dedi. Katılacakların (0532 681 78 33 ve 0532 159 16 10) numaralı telefonları aramalarını önemle rica ediyoruz.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız