Haklı Şiddet Yoktur

Haklı Şiddet Yoktur

ŞİDDETSİZ BİR GELECEĞİN YOLU ANCAK ŞİDDETSİZLİKLE ÖRÜLEBİLİR

Haklı Şiddet Yoktur

25 Kasım ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü?  dolayısı ile MÜSİAD Şube Başkanı Haşim Baloğlu açıklama yaptı. Baloğlu yaptığı açıklamada. ?Şiddeti onaylayan, meşrulaştıran zihniyet değişmedikçe kadına yönelik şiddet bitmez. Çünkü şiddet nerede, nasıl, kim tarafından uygulanıyor olursa olsun beslendiği kaynak aynıdır.  Şiddetin bir bölümüne karşı mücadele edip diğer bir bölümüne onay vermek demek ?şiddetten yana olmak? demektir? ifadelerini kullandı.

ŞİDDETSİZ BİR GELECEĞİN YOLU ANCAK ŞİDDETSİZLİKLE ÖRÜLEBİLİR

?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü?  dolayısıyla MÜSİAD Şube Başkanı Haşim Baloğlu açıklama yaptı. Baloğlu yaptığı açıklamada. ?Eğer eşimize, arkadaşımıza, çocuğumuza, çevremize, bir gruba, azınlığa ayrımcı davranıyor ve şiddet uyguluyorsak, bize uygulanan her türlü ayrımcı davranışı ve şiddeti meşrulaştıran kültürü kabul ediyoruz demektir. Tanık olduğumuz şiddete onay veriyor veya sessizce izliyorsak ?şiddetten yanayız? demektir. Bir kişinin, topluluğun, halkın doğuştan sahip olduğu hakları kullanmasını engellemek ve bu amaçla şiddet uygulamak da bu hakları şiddet içeren yollarla elde etmeye çalışmak da  insanlık suçudur. Şiddetsiz bir geleceğin yolu ancak şiddetsizlikle örülebilir? dedi .

 HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACI VAR

Baloğlu açıklamasında, ?Kadınların şiddetten kurtulmak için geliştirdikleri yöntemlerin yeni bir dünya hayal etmeyi mümkün kılacağına inanıyoruz. Bu toprakların bu yöntemlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı var? şeklinde konuştu.

 

 

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü