Haklarınıza sahip çıkın

Haklarınıza sahip çıkın

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Kültür Merkezinde program düzenlendi. Programda konuşma yapan Vali Ali Kolat, Her birey doğduğu günden itibaren çeşitli haklarla doğar. Önemli olan, bu hakların ömür boyunca korunması, gözetilmesidir. Biz m

İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE KONUŞAN VALİ KOLAT, HERKESİ DOĞUŞTAN GELEN HAKLARINI KORUMAYA ÇAĞIRDI.

Haklarınıza sahip çıkın

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Kültür Merkezinde program düzenlendi.  Programda konuşma yapan Vali Ali Kolat, “Her birey doğduğu günden itibaren çeşitli haklarla doğar. Önemli olan, bu hakların ömür boyunca korunması, gözetilmesidir. Biz millet olarak İnsan Haklarına oldukça saygılıyız. Birleşmiş Milletler Evrensel Beyannamesinde tek tek açıklanan tüm maddeleri gözetmeye çalışan bir yönetim anlayışımız var” dedi.

SERGİ AÇILIŞI

İnsan Hakları Günü Konulu Sergi açılışının ardından insan hakları komisyonu üyeleri tarafından katılımcılara bilgi verildi. Düzenlenen programın açılış konuşmasını ise Vali Ali Kolat yaptı. Kolat, “İnsan Hakları konusunu bir güne sığdırmak yetmez. İnsanoğlu, yaratılışıyla birlikte bir takım haklarla birlikte doğar. Bu hakların en güzel örnekleri, Birleşmiş Milletler Evrensel Beyannamesinde tek tek açıklanmıştır. Yani insanca yaşamanın, onurlu yaşamanın yolu da bu hakların tanınmasıyla ilgilidir. Bu hakları ne kadar gözetip, takip ederseniz bu hakların koruyucusu olursunuz. Bu hakları ne kadar korursanız, iyi bir ülke, gelişmiş bir ülke olduğunuzu da göstermiş olursunuz. Bizler örnek bir millet olarak, kişi hak ve özgürlüklerine ciddi manada sahip çıkmışız. Dinimiz de kul hakkını öne çıkarmışız. Kul hakkını, siz ilgili şahısla helalleşmedikçe Allah dışında kolay kolay kimse affetmez. Sorumluluğunu her zaman taşırsınız.” diye konuştu

HER ZAMAN SAYGI GÖSTERİLMELİ

Bu anlayışla insan haklarına her zaman saygı gösterildiğini belirten Kolat, “ Kadın haklarına, çocuk haklarına, hasta haklarına ve aklınıza ne tür bir hak geliyorsa hepsine saygı göstermişizdir. Ama ne zaman kültürümüzde, inancımızda, anlayışımızda yozlaşmalar oldu, işte bunlardan sonra insan hakları ihlalleri ortaya çıkmaya başladı. Onun için biz kendi kültürümüze, kendi inancımıza, kendi örf, âdet ve geleneklerimize dönük anlayışımızı geliştirebilirsek insan hakları ile ilgili bir sorunumuz olmaz. Dünyada savaş ortamları, baskılar, tehditler, ölümler gibi olayları yaşıyoruz. Özellikle İslam coğrafyasında bunu daha çok yaşıyoruz.  Bu durumu ekonomiyle ilintilemeye çalışanlar var. Ama her şeyden önce anlayış önemli, kafa yapısı önemli. Biz bu anlayışı çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza verebildiğimiz takdirde herkes bu saygıyı gösterir. Ben de insan haklarının ihlal edilmediği bir toplum diliyorum.” dedi.

1948 YILINDA KABUL EDİLDİ

Kolat’ın konuşmasının ardından Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Arıkan kürsüye geldi. Arıkan konuşmasında şöyle dedi: “Yüzyıllar boyunca süren mücadelenin ürünü olarak insanların doğuştan eşit ve devredilmez haklarının bulunduğunu ifade eden ilk Uluslararası insan hakları belgesi olarak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 10 Aralık 1948 yılında kabul edilmiştir.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ