Haklarımızın verilmesini bekliyoruz

Haklarımızın verilmesini bekliyoruz

EMİKLİLERİMİZİN KAYIPLARI ÖDENMELİ

Haklarımızın verilmesini bekliyoruz

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilerin haklarının bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi Aytekin ?Emeklilerimizin kayıplarının giderilmesini bekliyoruz? dedi.

EMİKLİLERİMİZİN KAYIPLARI ÖDENMELİ

Emeklilerin yaşadıkları sorunları dile getirmek amacıyla yazılı bir açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, ?2017 Ocak ayında emeklilerimizin maaşlarına yansıyacak zam oranı aşağı yukarı belli bu oranın 3.73 şeklinde olması beklenmektedir. Bu oran emeklilerimizin harcamalarını yansıttığını söylemek mümkün değildir? dedi.

EŞİKTLİK YOK FARK BÜYÜK

Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ?Türkiye İstatistik Kurumu ana harcama gurubu incelendiğinde enflasyon kuralları ile örtüşmediği görülmektedir. Örneğin emeklilerin mutfak harcaması yüzde 40´larda gözükürken TÜİK e göre yüzde 23.68 olarak ölçülmektedir.

EMEKLİMİZE EK ÖDEMELER YAPILMALI

?Türkiye Emekliler Derneği öncelikle emekli aylıklarındaki eşitsizliklerin giderilmesi için yeni bir sistemin getirilmesini savunmaktadır. 2017 Yılında emeklinin maaşlarının yüzdeli değil seyyanen zam yapılmasının adil olacağı inancını taşımaktayız. Son günlerde döviz kurlarının yükselmesi mevcut emekli maaşlarını piyasaya gelen zamlar nedeniyle zaafa uğratmıştır. Dernek olarak kur nedeniyle büyük kayıpları olan emeklilerimize ek ödemelerin yapılması gerektiğini duymaktayız.?

EMEKLİLERİN HAKLARI

?Verilen sözler doğrultusunda emekliye promosyon ödenmeli. 2000 sonrası emeklilere intibak hakkı tanınmalı. Seyyanen zam verilmeli ayrıca refahtan pay verilmesi gerekmektedir. Vergi iadesi karşılığı ek ödeme oranları yükseltilmelidir. Emekli muayene katkı payı reçete katkı payı ilaç fark ücretleri alınmamalıdır. Emeklilerin ev sahibi olmaları için TÜED TOKİ Projesi en kısa zamanda hayata geçirilmesi hayata geçirilmelidir? dedi.



Nurettin GÜN
6.12.2016 19:18:51
Sayın zekeriya aytekin emeklilerin hakkını aradığınız için teşekürler,ömrüm şirketlerde kamyonlarda geçti 01-12-2000,de emekli oldum 4 çocuk babasıyım aldığım maaş 1300 liradır,türkiye büyük millet meclisinde kanun çıkarmışlar işçi ve işçi emeklileri gelir dağılımdan pay alamaz demişler bu kanuna imza atan vekiller insan olamaz olsa olsa domuz olurlar,hoşcakalın zekeriye bey.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü